Kurací paprikáš - tak ako ho nepoznáte fotorecept

marek55055 - bez fotkymarek55055, 14. novembra 2015

Kurací paprikáš s pridaním niečoho extra :-) upozornenie: na fotkách je bez hrásku.

5 minút
príprava
13 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo čerstvý)




Postup

  1. 1

    Na hlbšej panvici (wok) rozpálime olej, medzičasom si nakrájame cibuľu na kocky.

  2. 2

    Pripravenu cibuľu vložíme na rozpálený olej a osmahneme do zlatista.

    Kurací paprikáš - tak ako ho nepoznáte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájané kuracie prsia a za stáleho prehadzovania osmahneme mesko spolu s cibulkou.

    Kurací paprikáš - tak ako ho nepoznáte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme najlepšie mrazený hrášok a premiešame. Necháme cca 1-2 minutky za obcasneho premiesania na panvici. Nezakrívame !!!. Ďalej zalejeme smotanou na varenie (klasicka smotana na šlahanie môž spôsobiť problémy v bruchu ;-). Premiešame spolu zo smotanou. A pridáme červenú mletú papriku sladkú (osobne dávam hojne veľa). Ďalej čierne mleté korenie, najlepšie čerstvo namleté, soľ a nakoniec trocha chilli. Premiešame a necháme chviľku redukovať na 1/2 plameni (elektrika 50 - 60 %).

    Kurací paprikáš - tak ako ho nepoznáte (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme cca 1-2 kávové ližičky pretlaku, NIE KEČUP !!! ... :-) Ten po poslednej skúsenosti už vždy vynechám... ku koncu pridáme ešte nakrájaný cesnak na cca 2 minútky, ochutnáme a prípadne dochutíme a môžme servírovať napríklad s ryžou.

Diskusia k receptu

jozka2
Niekto ti tam pridal jednu hviezdicku,nemusi byt stale iba klasicky,mozno robit obmeny.Zaiste je chutny.Zda sa mi,ze si viac zredukoval,lebo ak sa podava s ryzou tak je tam lepsie tej stavy viac.5*
bubaya
K paprikášu so smotanou pasujú nokerle, alebo cestoviny, nie ryža.
tekvica
Môže byť fajn, ale oprav si v slove nezakrývame ý, trochu to v tom recepte vadí
1x kimlo
cesminaz
Toto je nieco ako "zjednodusena rychla verzia kuracieho paprikasu" :-) Kedze tam idu prsia,tak je to do par minut hotove. Je to celkom dobry napad ;-)
rulik
ja som robil cez víkend tak isto, len bez smotany, tak to asi bol perkelt