Kurací paprikáš - tak ako ho nepoznáte fotorecept
Foto: marek55055
Kurací paprikáš s pridaním niečoho extra :-) upozornenie: na fotkách je bez hrásku.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na hlbšej panvici (wok) rozpálime olej, medzičasom si nakrájame cibuľu na kocky.
- 2
Pripravenu cibuľu vložíme na rozpálený olej a osmahneme do zlatista.
- 3
Pridáme nakrájané kuracie prsia a za stáleho prehadzovania osmahneme mesko spolu s cibulkou.
- 4
Pridáme najlepšie mrazený hrášok a premiešame. Necháme cca 1-2 minutky za obcasneho premiesania na panvici. Nezakrívame !!!. Ďalej zalejeme smotanou na varenie (klasicka smotana na šlahanie môž spôsobiť problémy v bruchu ;-). Premiešame spolu zo smotanou. A pridáme červenú mletú papriku sladkú (osobne dávam hojne veľa). Ďalej čierne mleté korenie, najlepšie čerstvo namleté, soľ a nakoniec trocha chilli. Premiešame a necháme chviľku redukovať na 1/2 plameni (elektrika 50 - 60 %).
- 5
Pridáme cca 1-2 kávové ližičky pretlaku, NIE KEČUP !!! ... :-) Ten po poslednej skúsenosti už vždy vynechám... ku koncu pridáme ešte nakrájaný cesnak na cca 2 minútky, ochutnáme a prípadne dochutíme a môžme servírovať napríklad s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu