Foto: margaretka28
Viem, že je tu už veľa receptov na šišky a že každá máme ten svoj, recepty ktoré som tu našla majú jedno spoločné....ide do Zobraziť celý popisViem, že je tu už veľa receptov na šišky a že každá máme ten svoj, recepty ktoré som tu našla majú jedno spoločné....ide do cesta viac vajec, alebo žltkov.Tieto moje sú iba také obyčajné, do cesta stačí iba jedno vajíčko a aj tak sú dobré.Možno sa budú niekomu hodiť.
Suroviny
1 kg |
|
500 - 600 ml (vlažné) |
|
1 ks |
|
2 PL kopcovitá |
|
2 ČL zarovnané |
|
50 ml (rum) |
|
1 ks |
|
42 g |
|
1 cm plátok |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme do misky, v strede vyhlbime jamku, dáme do nej cukor, rozdrobené droždie a zalejeme vlažným mliekom.Počkáme, kým nám kvások vzíde a potom pridáme vajce, rum, maslo a soľ. Vypracujeme hladké cesto.
-
2
Necháme v teple vykysnúť.
-
3
Potom cesto vyvaľkáme a vykrojíme šišky, mne ich vyšlo 46.Necháme ešte asi 10 min. podkysnúť vykrojené.
-
4
Do rajnice dáme rozohriať dostatočné množstvo oleja (šišky musia plávať) a vložíme šišky,vrchnou stranou do oleja.
-
5
Zakryjeme pokrievkou, plameň mierne stíšim a šišky nechám pod pokrievkou asi 1 aj pol minútky. Vo vnútri sa vytvorí para, vdaka ktorej šišiky pekne vyskočia.
-
6
Potom odokryjem, otočím šišiky na druhú stranu a dosmažím už odokryté.
-
7
Podávame s domácim marhuľovým džemom, alebo aké máme radi.:-)
varecha.pravda.sk/recepty/sisky-fotorecept/31940-recept.h...
Ja viem o Viliji, ale nie pri Mirage. Je to na tej uličke, ako sa ide od Domu umenia Fatra smerom k Polícii a na rohu odbočky k Štátnemu komornému orchestru je tá predajňa (je tam aj predajňa nejakých umeleckých predmetov alebo niečoho podobného).