
Holúbky zapekané so smotanou
Holúbky môžu byť známe aj pod iným názvom podľa regiónov, dokonca sa pripravujú aj za našimi...

Mäsové guľky s kyslou kapustou
Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, ...

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Zapekané cestoviny s mäsom
Zapekané cestoviny s mäsom ma ešte ako malú naučila robiť moja mama, varené cestoviny sme jej...

Perky - celiatické
Tieto perky som urobila podla vlastného receptu. Najlepšie sú z múky Fariny. Je to zemiakove...

Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou
Chcela som urobiť cestoviny inak, ako robievam zvyčajne

Huspenina z údeného mäsa
Huspeninu som varil tentokrát, len z vody, mäsa a z údeného mäsa.

Kuracie kúsky v kórejskej omáčke
Nedávno mi volal kamarát z Kadaně a reč prišla aj na jedlo. Nadiktoval mi recept, ktorý jedol u jeho kamaráta a tak mu to chutilo, že si pýtal recept....

Do kelu s bravčovým!
Tentoraz variácia na bravčové mleté v kombinácii s kelom. Jednak kel v mäse a potom aj...

Kurací flamender podľa Flérky Naďky
Strávil som 10 dní v Pavlůvkách – Velkých Pavlovicích na južnej Morave v tej najpríjemnejšej spoločnosti...

Hovädzia roštenka s pečenou cviklou a zeleninovou slamou
Nakrájané, osušené roštenky prudko opečte na rozpálenom oleji z oboch strán. Pridajte maslo a dopečte...

Krúpoto s hokkaido a hráškom
Milujem tekvicu, krúpky aj hrášok. Všetko som spojila v jedno, fantastické, vyskúšajte, ...

Mäkučké mäsko
Ani neviem ako nazvať tento recept. Naučila ma ho moja mamina. Mohla by som to...

Srnčie stehno s brusnicovo-slivkovou omáčkou
keďže počasie je také aké je tak pridávam ďalší recept/mám spomienkový receptový víkend pri počítači, 3....

Toskánský bůček
Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ...

Môj najobľúbenejší vyprážaný karfiol
Veľmi jednoduchá príprava karfiolu, ktorá uchová celú chuť tejto zeleniny. Ja karfiol už roky vyprážam...

Karpatská roštenka
Túto nesporne vynikajúcu slovenskú špecialitu som ochutnala v bratislavskej Slovenskej reštaurácii pod Luxorom, odkiaľ mám aj recept....

Dusený králik na zelenine so slaninovými haluškami
Králičie stehná očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Zeleninu nakrájame na...

Cestoviny s baklažánom
Cestoviny dáme variť. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky, ošúpeme cesnak a...

Kuracie prsia s brokolicou
Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, potom pokrájame na...

Špagety s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Tieto fantastické špagety sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj vynikajúco chutia. Tento...

Marinovaná krkovička
Krkovičku naklepeme, potřeme marinádou a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Pak na pánvi rozehřejeme...

Bezlepková tarhoňa s kuracím mäsom a so zeleninou
Poznáte naše cestoviny Procel? Dnes vám ukážeme, ako si z bezlepkovej tarhone Novalim pripravíte doma skvelú a chutnú večeru pre všetkých bezlepkáčov, ktorým aj záleží na tom, aby sa neplytvalo jedlom....

Plnená paprika v paradajkovej omáčke
Existuje mnoho receptov na plnenú papriku, pridávať ho, je ako nosiť drevo do lesa...

Obyčajné mäso v alobale
Tak som sa musel na základe uverejnených receptov naštvať. /Použijeme repkový olej od spoločnosti...

Šošovicové karbonátky
Tieto karbonátky sú fakt super – ich príprava nezaberie veľa času, sú variabilné, môžete použiť...

Hlivový paprikáš s kuracinkou a domácimi zemiakovými nokami
Kuracie prsia a k nim hliva, pre mňa kombinácia asi tá najlepšia... so smotanou, ...

Kolienka s vajcom
Dnešná rýchla večera. Využila som zbytky cestoviny a zeleninu z chladničky.

Parené buchty
Kto by nepoznal parené buchty? A takto ich robia Hanka Maková a Jozef Mak.

Králik na dubákoch
Naša rodina je odchovaná na králikoch, ako malé deti sme ich mávali na stole často, ...