Bažant v slaninke s mrkvovým pyré
Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.
Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou
Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty ...
Ľadvinkou plnené teľacie karé
Vykostené umyté a osušené teľacie karé rozkrojíme na obdĺžnikový plát. Zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme,...
Pizza s tuniakom a olivami
Droždie sa rozdrobí do vlažného mlieka, pridá sa múka a zamieša sa riedke cesto, ktoré...
Jarná rolka s čerstvou rybou
Ryžový papier navlhčíme a položíme na vlhkú utierku. Rybie mäso opražíme na oleji z jednej strany...
Cuketovo-houbový guláš s opékaným párkem
Dostal jsem 12 kg zvláštní cuketu. Už jsem nevěděl co s ní dál. Tak že...
Pivové palacinky s dusenou zeleninou na kurkume s muškátovým orieškom
Chuťove výborné pivové palacinky, ktoré som plnila dusenou zeleninou s kurkumou, muškátovým orieškom a zázvorom....
Zapečený ovčí syr
Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr rozpučíme. Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a...
Jahňacie kocky na zelenine
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jahňacie mäso, podlejeme asi 2...
Ryža s tofu a hríbami na smotane
Hrnček ryže nasucho ohrejeme v hrnci. Keď začne voňať, zalejeme ju dvojnásobným množstvom vody...
Bravčové kocky s karamelovo-kapustovou omáčkou
Jedno z mojich obľúbených jedál. Ak chcete vyskúšať novú chuť sladko-slanú, je to jedlo pre...
Bažant dusený na slanine
Bažantov ošklbeme, vyvrhneme vnútornosti, opláchneme vo vlažnej vode a dočistíme od chĺpkov. Stehná a...
Tatarák inak
Tento tatarák som prvý krát ochutnal v asi pred rokom a veľmi mi zachutil. Navyše sa...
Plnená panenka s mangovým chutney
Moja lepšia polovička miluje sušené ovocie, často ho chrumká pri TV, tak som sa rozhodol, že ju...
Mäsové guľky v cibuľovo-horčicovej omáčke
Jemný „twist“ na mäsové guľky. S čerstvou bagetou je to najlepšie.
Špargľová dobrota
Špargľu očistíme a niekoľko minút povaríme v zeleninovom vývare s maslom. Potom ju opatrne vyberieme a...
Zemiakový srnčí chrbát
Tento srnčí chrbát sa podáva ku mäsku na šťave, alebo samostatne , so zeleninou...
Taštičky so špenátom, hubami a šošovicou
Šošovicu umyjeme a uvaríme v hrnci domäkka - cca 30 minút.
Hlivová omáčka s rezancami
Huby očistíme, potom šampiňóny prepolíme, hlivu nadrobno nasekáme a mrkvu nakrájame na malé kocky. V...
Miňonky
Názov tohto receptu vymyslel môj manžel Milan (Miňo). Je veľmi jednoduchý, rýchly, chutný a...
Kuracie rolády
Kuracie prsia umyjeme a každé priečne rozrežeme na 2 plátky. Naklepeme, osolíme, okoreníme a...
Vianočný plnený kapor
Na Vianočný stôl patrí kapor. Každý ho má rád inak a pripravuje sa na rôzne spôsoby... Ja...
Bravčová panenka so šalviou a s pečeňovým ragú
Bravčovú panenku osolíme, pokvapkáme olejom, pridáme šalviu a zarolujeme do priesvitnej fólie. Takto pripravenú rolku...
Kura v mrkvovo-feniklovej omáčke s pohánkou
Dnes som pre rodinu chystala klasický šalát s majonézou a rezne, ale pre seba som chcela...
Paradajky plnené špenátom na kuskuse
Toto je hlavne ľahké, zeleninové jedlo so šťavnato pripraveným kuskusom. Možno ho však nahradiť obľúbenou...
Pappardelle s paradajkovo-brokolicovou omáčkou a tuniakom
Po všetkých tých rezňoch, majonézových šalátov, kačkách a iných ťažkých jedlách dobre padne jednoduché ľahké...