![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačacie stehná pečené s cesnakom a šalátom zo sudovej kapusty
Pečená kačacinka je delikatesa, pripravila som k nej šalát plný vitamínov...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makový nákyp
Poslednú dobu sa u nás stále zvýšia nejaké rožky. A povedzme si také dvojdňové, to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mleté mäso v lístkovom cestíčku
@jerica mleté mäso najčastejšie robievam do plnenej papriky , do kyslej kapusty ale aj na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
JAHŇACIE mäso - inšpirácia
@jerica pridávam recept , jednoduchá úprava jahňacieho mäsa . Tento recept pridávam pre inšpiráciu ,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mleté rezne s údeným syrom
Chcela som prvýkrát vyskúšať vyprážanie mäsa na plechu v rúre.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nadstavovaný bravčový mozoček
POZOR! Toto je recept pre chlapov a silné ženy. Vegetariáni a slabšie nátury nech tento recept...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Morčacie mäso v kôprovej omáčke
Inšpirácia z nejakých poľských stránok... Rýchle a chutné jedlo.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Červená šošovica s cuketou, kari a parenou kuracinkou
Toto jedlo je diétne a keď sa vynechá tá kuracinka, tak je vhodné aj pre vegetariánov......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážané krevety - ebi fry
Nie vsetko v japonskej kuchyni je zdrave, toto je menej zdravy, ale velmi popularny domaci...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčie stehno montagna
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a rukami popučíme tak, aby ostali väčšie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustovy posúch
Urobíme si kvások, pridáme uvarené postrúhané zemiaky, soľ, kmín, múka-vypracujeme cesto. Necháme nakysnúť 30...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špecle s cuketou, pórom a mrkvičkou
Po sviatkoch, ťažkých jedlách, sladkostiach a preplnených žalúdkoch dobre padne jednoduché, ľahké zdravé jedlo,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Konfitovaný bôčik
Podstatou konfitovania je pomalá tepelná úprava mäsa v tukovom kúpeli pri nízkej teplote....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gemerské guľky
Výborné sú s kyslou kapustou a škvarkami, ale mne najviac chutia v krémovej kôprovej polievke... v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stehná na čínsky spôsob (originálny čínsky recept)
Tento recept ma naučila variť moja známa z Číny. Hneď na prvý krát mi veľmi zachutil,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky s cuketou
Nechala som sa inšpirovať časopisom Apetit ... tam je recept urobený s čerstvým listovým špenátom ......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Berberská kuracinka
... ako som tak pobehoval po internete, lebo nie som odborník na Marockú kuchyňu (ešte pred...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Haruľa na plechu s kapustovou omáčkou
Keď že začalo už pôstne obdobie , v našej rodine to znamená, že sa varia...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené zemiaky plnené šampiňónmi preliate šafránovo-kokosovou omáčkou
Jeden z mojich výmyslov na rastlinný deň. Dobrotka, len sa tak po nej zaprášilo :-D
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety s bravčovým mäsom po našom
Ďalší z receptov, ktoré poznám ešte zo svojho detstva. z čias kedy sa ešte niečo také...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Luxusný hubový Wellington
Inšpirovala som sa receptom v časopise Apetit a keďže výsledok bol naozaj výborný, chcem sa s vami...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduché cestoviny s tuniakom
Kedze velmi rada varim cestoviny vacsinou s vlastnych vymyslov rozhodla som sa tu jeden pridat. Vyskusajte...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľový guláš
V Turčianskom kraji, priamo v Sučanoch, ľudia-rodáci kedysi dávno dostali prezývku fazuliari. A tento...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Strapačky s domácou kyslou kapustou a škvarkovými mrvencami
Na tieto strapačky s kapustou a mrvencami zo škvariek čakám vždy . Nie vždy mi zostanú mrvence...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Csirkepaprikás - národné jedlo Maďarska
Papriku začali v 16. storočí pestovať najmä v Turecku. Maďari však rýchlo zistili, že...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kura na kapuste
Chcem sa s Vami podeliť o tento recept tak, ako ho už veľmi dlho robím ja,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubové rizoto
Správne pripravené rizoto by malo byť vláčne a krémovité, keď sa naloží na tanier musí sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety so syrovo-smotanovou omáčkou
Prvý krát som túto dobrotu jedla v hoteli. Odvtedy ju robím znova a znova. Veľmi...