Foto: mississka
Milujem toto jedlo a najmä keď je robené z domácich paprík :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si ryžu. Kto nerobí sáčkovú, tak môže dať okolo 300-350g uvarenej klasickej ryže. Keď vychladne, pridáme k nej mleté mäso, 3 vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a korenie. Zapneme si trúbu na 180°C, vymastíme si plech trochou oleja a poukladáme naň vytvarované gulky. Z tohto množstva mi vyšlo 10 guliek. A už len jemne zapečieme. Vôbec sa tak nebudú rozpadať. Kto si chce naplniť aj papriky tak tie nezapeká :)
-
2
Medzitým si dáme do hrnca trochu oleja, PL hladkej múky a spravíme si záprašku. Pridáme paradajkový pretlak a paradajkovú šťavu. Ak je omáčka moc hustá, zriedime trochou vody. Privedieme do varu, pridáme 2 PL cukru, KL soli, nové korenie, čierne celé korenie, bobkový list, 4 umyté a vyčistené papriky. Ja ich neplním, u nás to nikto nemá rád tak ich dávam len poriadne vyvariť.
- 3
Keď je paprika zvarená ja ju vyberám, keďže by mi to nikto nezjedol. Pridáme gule, povaríme a zalejeme smotanou na varenie v ktorej sme rozrobili 1PL hladkej múky. Podávame so zemiakmi alebo knedľou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
vyzerá to skvele takéto jedlo mám rád,i keď ešte som to nikdy nejedol
so zemiakmi-vždy k tomu bola knedla,ale všetko je raz poprvé-niekedy
to vyskúšam-nech sa Ti darí vo všetkom-
prajem pekné a pokojné Vianoce