Foto: gordonko
... dnes som sa dopočul ,že ,, včera som robila zapekanú cviklu ,, nechápal Zobraziť celý popis... dnes som sa dopočul ,že ,, včera som robila zapekanú cviklu ,, nechápal som ,ale moja zvedavosť je veľká a preto som sa do toho pustil aj ja a veru neľutujem
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 - 6 ks stredne veľká |
|
1 - 1,5 kg |
|
5 ks |
|
3 - 5 ks |
|
400 ml |
|
2 ks čerstvé |
|
180 - 250 g (Eidam) |
|
6 - 8 stručikov |
|
(alebo vegeta) |
|
|
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
do vymastenej formy naukladáme na kolieska pokrájané varené zemiaky v šupe ,osolíme posypeme čierným korením , cibulou pokrájanou na mesiačiky
-
3
nato poukladáme predvarenú a ošúpanú cviklu - odporúčam cviklu pokrájanú na menšie kúsky ..... cca 3 x 3 cm
-
4
na cviklu pokrájame časť z uvarených vajíček a opakujeme v kladení vrstev
-
5
zemiaky , soľ , čierné korenie , cibula
-
6
cvikla
-
7
na cviklu navrstvíme zemiaky , soľ, čierné korenie , zbytok vajec uvarených na tvrdo a nastrúhame tvrdý syr ..... dáme zakryté do trúby pri teplote 200 °C ma 15 - 20 minut
-
8
medzi tým si pripravíme si zalivku .... smatanku zriedime 2 surovými vajíčkami , pridáme prelisovaný cesnak , vegetu ,nasekané bylinky - petržlenovú vnaťku
-
9
varnou mysu vyberieme von a na roztopený syr nalejeme zálivku ..... vrátime zakryté na 30 minut do trúby
-
10
HOTOVO - ZAPEČENÉ
-
11
naservírované ..... DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu