Cestoviny s medvedím cesnakom
Cestoviny s medvedím cesnakom

Cestoviny s medvedím cesnakom fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 9. apríla 2019
Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept)
Foto: macka78

Keď sa bližšie pozriete na to, čo medvedí cesnak obsahuje, môže sa Vám to na prvý pohľad zdať ako “nič moc”, ale opak je pravdou… Medvedí cesnak obsahuje skryté cenné látky, ktoré z neho robia úžasnú liečivú a chutnú bylinu...

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

väčšia miska
100 g (do základu)
2 ks
4 strúčiky
125 g
100 g (+ na posypanie) (karpatský bochník zrejúci)
cca 400 g
 (Lidl Egg Tagliatelle)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny, ktoré umyjeme a nakrájame nadrobno. (Smotanu, ktorá je na obrázku potrebovať nebudeme.)

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo woku alebo väčšej panvici, osmahneme pokrájanú slaninku, postupne pridávame mladú cibuľku,

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    nasekaný cesnak,

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    nadrobno nakrájaný medvedí cesnak,

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a šampiňóny. Osolíme, okoreníme, pridáme máličko chilli a krátko orestujeme. Prikryjeme pokrievkou (stačí chvíľku), len toľko čo nám šampiňóny pustia šťavu, ak treba, pridáme máličko vody, záleží od šampiňónov.

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odokryjeme a nakoniec celú zmes zjemníme pridaním mascarpone a nastrúhaným syrom.

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zredukujeme na omáčku.

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s ľubovoľnou cestovinou, ktorú si pripravíme počas varenia omáčky a poyspeme postrúhaným syrom. Dobrú chuť!

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Výborný recept, krásne, zvykne mi sused doniesť medvedí cesnak, tak ak tento rok dodrží tradíciu, uvarím podľa teba. Mám ho aj na záhrade, ale zatiaľ má len dva lístky :)
@Afataga (9.4.2019 19:49)
Áno máš pravdu, medvedí cesnak úplne stačí pridať pred koncom varenia, aby si zachoval čo najviac vitamínov a pre náš organizmus veľa prospešných látok...Varecháči môžu kľudne postup pozmeniť, len ja som mala teraz chuť ho pekne osmahnúť v tom slaninkovom základe.. :) :) :) a dať si trošku na ochutnávku..
Mimochodom
tvoj recept, sa mi veľmi páči... Ak sa mi zadarí, že medvedí cesnak príde ku mne ako dnes, tak ho určite vyskúšam... Ďakujem, že si mi ho ukázala...



Pridaj komentár k receptu: