Cestoviny s medvedím cesnakom fotorecept
Foto: macka78
Keď sa bližšie pozriete na to, čo medvedí cesnak obsahuje, môže sa Vám to na prvý pohľad zdať ako “nič moc”, ale opak je Zobraziť celý popisKeď sa bližšie pozriete na to, čo medvedí cesnak obsahuje, môže sa Vám to na prvý pohľad zdať ako “nič moc”, ale opak je pravdou… Medvedí cesnak obsahuje skryté cenné látky, ktoré z neho robia úžasnú liečivú a chutnú bylinu...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
väčšia miska |
|
100 g (do základu) |
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
125 g |
|
100 g (+ na posypanie) (karpatský bochník zrejúci) |
|
cca 400 g |
|
(Lidl Egg Tagliatelle) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny, ktoré umyjeme a nakrájame nadrobno. (Smotanu, ktorá je na obrázku potrebovať nebudeme.)
-
2
Vo woku alebo väčšej panvici, osmahneme pokrájanú slaninku, postupne pridávame mladú cibuľku,
-
3
nasekaný cesnak,
-
4
nadrobno nakrájaný medvedí cesnak,
-
5
a šampiňóny. Osolíme, okoreníme, pridáme máličko chilli a krátko orestujeme. Prikryjeme pokrievkou (stačí chvíľku), len toľko čo nám šampiňóny pustia šťavu, ak treba, pridáme máličko vody, záleží od šampiňónov.
-
6
Odokryjeme a nakoniec celú zmes zjemníme pridaním mascarpone a nastrúhaným syrom.
-
7
Zredukujeme na omáčku.
-
8
Podávame s ľubovoľnou cestovinou, ktorú si pripravíme počas varenia omáčky a poyspeme postrúhaným syrom. Dobrú chuť!
Musím priznať, že tiež som ho dnes dostala...
tak skúsim, vďaka
Áno máš pravdu, medvedí cesnak úplne stačí pridať pred koncom varenia, aby si zachoval čo najviac vitamínov a pre náš organizmus veľa prospešných látok...Varecháči môžu kľudne postup pozmeniť, len ja som mala teraz chuť ho pekne osmahnúť v tom slaninkovom základe.. :) :) :) a dať si trošku na ochutnávku..
Mimochodom
tvoj recept, sa mi veľmi páči... Ak sa mi zadarí, že medvedí cesnak príde ku mne ako dnes, tak ho určite vyskúšam... Ďakujem, že si mi ho ukázala...