Cestoviny s medvedím cesnakom fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 9. apríla 2019 16:51
Ďalšie recepty »
Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept)Foto: macka78

Keď sa bližšie pozriete na to, čo medvedí cesnak obsahuje, môže sa Vám to na prvý pohľad zdať ako “nič moc”, ale opak je pravdou… Medvedí cesnak obsahuje skryté cenné látky, ktoré z neho robia úžasnú liečivú a chutnú bylinu...

15 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

väčšia miska
100 g (do základu)
2 ks
4 strúčiky
125 g
100 g (+ na posypanie) (karpatský bochník zrejúci)
cca 400 g
 (Lidl Egg Tagliatelle)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Nachystáme si suroviny, ktoré umyjeme a nakrájame nadrobno. (Smotanu, ktorá je na obrázku potrebovať nebudeme.)

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo woku alebo väčšej panvici, osmahneme pokrájanú slaninku, postupne pridávame mladú cibuľku,

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    nasekaný cesnak,

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    nadrobno nakrájaný medvedí cesnak,

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a šampiňóny. Osolíme, okoreníme, pridáme máličko chilli a krátko orestujeme. Prikryjeme pokrievkou (stačí chvíľku), len toľko čo nám šampiňóny pustia šťavu, ak treba, pridáme máličko vody, záleží od šampiňónov.

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odokryjeme a nakoniec celú zmes zjemníme pridaním mascarpone a nastrúhaným syrom.

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zredukujeme na omáčku.

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s ľubovoľnou cestovinou, ktorú si pripravíme počas varenia omáčky a poyspeme postrúhaným syrom. Dobrú chuť!

    Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist