Plnená paprika s cestovinou fotorecept
Foto: Olinecka
Inšpirácia na nedeľný obed, ktorý poteší.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 gr (pliecko, stehno alebo miešané s hovädzím) |
|
3-5 PL |
|
|
|
|
|
2-3 ks |
|
5-6 ks |
|
1 ks |
|
Omáčka: | |
4-5 PL |
|
4-5 ks |
|
1/4 ks (stredne veľká) |
|
1 ks |
|
4-6 PL (na zaprážku) |
|
50 ml |
|
čerstvá |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso si umyjeme osušíme a pomelieme na mlynčeku spolu s cibuľou. Ja mleté mäso nekupujem, meliem si doma sama. Pridáme soľ, čierne mleté korenie podľa chuti, ryžu, ktorú len opláchneme vodou, vajíčka. Dobré premiešame. Papriku umyjeme a osušíme.
-
2
Pripravíme si suroviny na paradajkovú omáčku.
-
3
Olej ohrejeme pridáme čierne mleté korenie, múku, postupne pridávame cibuľu nakrájanú nadrobno, bobkový list, urobíme svetlo hnedú zápražku, ktorú podlejeme teplou vodou asi 3/4 l. Za občasného miešania privedieme k varu, pridáme pretlak paradajkový , kečup , soľ podľa seba, povaríme.
-
4
Vložíme do omáčky pripravené papriky, ktoré sme umyli, osušili, zbavili jadierok a dovnútra sme dali mleté mäso. Varíme na miernom plameni 45 minút. Podávame s cestovinou, zemiakmi, knedľou - každý podľa chuti.
-
5
Po uvarení pridame nasekanú bazalku. Dobrú chuť všetkým.
Vajíčka boli menšie ,ryžu vždy dávam surovú iba umytú a super sa urobí.Vajicka viac preto,aby plnka držala,pokope.Krasny víkend.
Toto je moc pěkný recept a navodil mi chutě!
Dobré rady nad , zlato.Krasny víkend.
Viac kuchárov ,viac možností.Ty si naozajstný gurmán.Dakujem, pozdravujem, krásny dník.
Vtedy vieš, čo si pomelieš.Dakujem.