Zapekané karé s nivou a karamelizovanou cibuľkou fotorecept
Foto: kristinamia
Vždy ma veľmi poteší, keď ma manžel pochváli, ako dobre som navarila. A inak tomu nebolo ani dnes.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
V panvici som rozpustila maslo a pridala olivový olej. Nechala som to rozohriať a vložila som cibuľu. (Cibuľu som očistila a nakrájala na štvrťky a rozdelila na lupene) Restovala som ju do mäkka a pridala cukor, chvíľu som to nechala prehrievať, kým sa nevytvorila karamel a odstavila.
-
2
Karé som odblanila, nakrájala, vyklepala, okorenila a osolila.
-
3
Na každý plátok, som položila kúsok syra a trochu karamelizovanej cibuľky
-
4
Platky mäsa som zrolovala a sparatkami uzavrela.
-
5
Každý kúsok som sprudka oprazila vo výpeku z cibuľky. Prelozila do zapekacej misy a podliala výpekom.
-
6
Nakoniec som to podliala masoxom a dala zatvorené piecť. Po pol hodine som mäso odkryla a piekla ďalších 10 minút.
-
7
Keď bolo mäso upečené. Odlozila som ho vedľa a výpek som preliala do panvice, tu som ho zahustila múkou. Môžeme ho len vyredukovať, ale my máme radi veľa šťavy a hlavne malá mäsko neľúbi, iba ryžu a šťavu.
-
8
Podávala som s ryžou a opekanými zemiakmi. Dedko nám doniesol čerstvý šalátik zo záhradky, ktorý výborne pasuje k tomuto jedlu. Dufam, že keď vyskúšate, budete spokojní. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu