
Pečený baklažán s hubami
Milé kuchtičky, včera som bola na hubách a na večeru sme si pripravili takúto pochúťku. Dúfam,...

Rýchla žemľovka
Žemlovka sa dá pripraviť na tisíce spôsobov. Ja som si dnes povedala, že troška zaexperimentujem...
Falafel
Známa chuť Blízkeho východu, alebo nočnej návštevy kebabárne na rohu ulice....

Bravčové ragú so smotanovou omáčkou
Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme zeler, premiešame a vložíme na malé prúžky nakrájané mäso....

Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove...

Jednoduchá mexická mňamka
Obľubujem recepty, pri ktorých sa dajú ingrediencie použiť za každým inak , prípadne ich vylepšiť...

Sedliacka krkovička
Z krkovičky nakrájame plátky, osolíme ju, okoreníme a posypeme paprikou. Do vymasteného pekáča vložíme...

Brokolicové palacinky
Pretože sa z mojej dcérky stala vegetariánka, pripravila som, pri jej poslednej návšteve, ...

Medium kačacie prsia s čínskou zeleninou
Tento recept som našiel na blogu Adama Suchona na stránke SME, keď som si chcel doma...

Musaka z baklažánu a paradajok
špecialita Balkánu, veľmi chutná , najmä s cesnakovým posúchom

Pečené rebierka marinované v čiernom pive
Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.

Tekvicové rizoto
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v...

Ryba v jogurtovej omáčke
Na prípravu tohto jedla možno použiť akúkoľvek bielu rybu s čo najmenším množstvom kosti, najlepšie je...

Konfitovaná srnčia sviečková
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept...

Huby pečené na grile
Stredne veľké klobúčiky húb očistíme. Potom ich dáme do hrnca vedľa seba, prelejeme rozpusteným maslom a...

Vegan cestoviny s medvedím cesnakom
Zdravý, rýchly, jednoduchý a výborný recept na cestoviny. Vznikol z , , toho, ...

Staročeské prsia s grilovanou polentou
Polenta, kukuričná kaša, či po našom zameška. Dá sa použiť rôzne. Ja som...

Strapačky
Dávat halušky a nočky je jako nosit dříví do lesa. Ale opět to risknu a zase...

Palacinky s tvarohom a jahodami
Do hrnca nalejeme mlieko, vodu, olej, pridáme vajcia a rozmiešame. Potom nasypeme múku,...

Rizoto karí so syrom
Toto rizoto mi prišlo veľmi vhod pod ruku, keď som v týždni nevedela, čo uvariť....

Údené karé obalené v lieskových orieškoch
Údené mäso umyjeme a dáme variť asi 10-15 minút do vriacej vody do tlakového hrnca. Potom...

Plnený pečený baklažán
Baklažán umyjeme, prekrojíme po dĺžke. Vnútro opatrne vydlabeme a pokrájame na kocky. Na rozohriatu...

Sójové kocky s cícerom a šampiňónmi
Dáme si namočit sojové kocky do horúcej vody zmiešanou s worcesterovou omáčkou.

Strapačky z fialových zemiakov s červenou kapustou
Poviete: Prinesieš mi zopár tých fialových zemiakov prosííím? A on prinesie kilo a pol, takže tvoríme...

Kliška marinovaná na zeleninke s vínom
Podobný recept uviedol Ital-Manuel na Prime, len použil kvalitné mäso a špeciálne červené víno Barolo, ktoré mi...

Marinované ihly zo stehienok a zeleniny
Stehná nakrájame na kocky a marinujeme cez noc v marináde z piva, cesnaku, oleja, papriky,...

Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...

Baklažánová bharta
Jednoduchší spôsob, ak sa vám nechce upratovať sporák: Baklažán viackrát pichneme vidličkou po celom obvode...

Zapékané těstoviny se sušenými houbami
Zapečené těstoviny s houbami ale s čerstvými jsem už dělal. Ale se sušenými ještě ne...

Zapečený baklažán so zemiakovým ratatouille
Recept sa zrodil z motivácie využiť suroviny, ktoré boli doma a pomaly sa kazili. Celkom...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky