
Chutné zelerovo-mrkvové hranolky s pohánkou
V zimných chladných dňoch sa môžeme zahriať okrem teplého čajíku aj s pohánkou, ktorá je u...

Kešu mrkvové karí
Na oleji restujeme dohnedkava nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a...

Kaša z instantnej pohánky
Už som dávno nič nepridala, tak aby ste na mňa celkom nezabudli, pripomeniem sa tým náročným receptom....

Pstruh na citrónovom masle
Ked ryba, vždy čerstvá a nie mrazená plná vody. A ked sladkovodná, prečo nie pstruh.

Bravčový plátok na čerstvých dubákoch
Dnes sme mali taký vynikajúci obed... včera mi domiesli čerstvé dubáky, tak som sa rozhodla, ...

Kuracie kúsky na hríboch
Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na rozpálenom oleji, pridáme na kúsky pokrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme....

Baraní guláš
Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

Šarišské kapustníky
Kapustníky sa robia po celom Slovensku. Ale u nás na Šariši sa robia na rozdiel od...

Bravčová pečeň zo Székelyhídu
Objavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No. Salty. Bravčová pečeň...

Marinovaná zajačia panenka s gratinovaným feniklom
Vhodné k ťažšiemu suchému červenému vínu.

Pikantné bravčové rizoto
Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.

Cestoviny na sladko
Cestoviny na sladko som ešte nikdy neskúšala... dne som našla recept na stránke http://dobruchut. aktuality. sk/recept/2472/cestoviny-s-jogurtom-a-ovocim/ tak som...

Pikantné krevety s bylinkami
Morské potvorky mi nie vždy chutia, ale táto úprava sa mi veľmi páči. Recept je...

Pangasius na pytliacky spôsob
Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

Risotto ai quattro formaggi
Veľmi chutný a vôbec nie taký zložitý ako by sa mohlo zdať.

Zeleninovo-zemiakové placky
Robím často aj zeleninové placky, ale viac ma oslovili tieto v kombinácii so zemiakmi.

Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....

Bravčová pečienka v parnom hrnci
Takto pripravujem pečienku na panvičke, ale za pokus to stálo aj v parnom hrnci. V...

Baklažánové lodičky zapečené
Všade samé zvončeky - napadá mi film o Vianociach, ale teraz v lete - všade samé...

Mäsové guľky, polenta a Bhurji
Toto jedlo som robil už minulý týždeň a s láskou na neho spomínam :-)

Hubový perkelt s nokerľami
Keďže je práve teraz sezóna húb a nevieme čo s nimi (máme už pozavárane, nasušené a...

Plnená paprika
Najčastejšie ju robím v letnom období, keď mám na záhrade svoju vlastnú úrodu papriky. Až do...

Pečené zdravé kuracie stehienka
Tento recept som si naplácala dnes v piatok, len tak na rýchlo. Je to známa...

Hovädzie mäso na pomarančoch
Jednoduchá príprava a výborná výsledná chuť. Možno pre mnohých trocha netypická kombinácia, ale verte, ...

Losos na pare s mrkvou, zemiakmi a feniklom
Relácia "Jste to, co jíte" ma inšpiroval kúpiť si multifunkčnú rúru, ktorú tam dávajú úspešným...

Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí
Nies om veľký fanúšik jahňacieho mäsa, ale skúsila som tento recept prvý krát a určite nie...

Brokolicou a syrom plnené bravčové karé
Dnešný nedeľný obed s plneným bravčovým karé. Plnka je so syrom a brokolicou.

Krémové gaštanové risotto
Ó ako dobre je mať dobrých priateľov a známych. Občas dostaneme to a občas zasa ono....

Zapekaný karfiol
mala som doma karfiol a nevedela som, čo by som s nim urobila tak ma napadlo, že...

Fusilli s mletým mäsom, podpňovkami a krémovou omáčkou
Inšpirovala som sa receptom Marcela Ihnačáka :-) Trošku som si ho upravila podľa seba, chutilo nám,...

Morská šťuka na vodnícky spôsob
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach