
Cestoviny so šampiňónmi
Ešte som tu nepridala žiadne jedlo okrem pečenia zákuskov. Dnes na obed som robila tieto...

Hríbové rizoto s hráškovými výhonkami
Toto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom, moj najnovsi vymysel...

Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej strúhanke a pečené zemiaky
Rybie filé je chutné a iné keď sa obalí v citrónovo-petržlenovej strúhanke

Musaka na môj spôsob /fotorecept/
Musaka má mnoho variant, inak sa pripravuje v Bulharsku, Turecku, Grécku i v...

Fašírky zo sušených húb
Huby povaríme 5 minút v slanej vode, scedíme ich na sitku a necháme vychladnúť...

Veľký trampský guláš
Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a...

Ryžové rezance s čili a Tofu
Vyskúšajte tento rýchly recept s nádychom jemne pikantnej Ázie. Vďaka perfektne dochutenému Tofu na gril sa...

Zeleninové lievance s omáčkou z lesných húb
Z mlieka, múky a vajec si pripravíme hustejšie liate cesto do ktorého pridáme droždie, cukor,...

Krevety so špagetami a s paradajkovou omáčkou
Z času na čas má aj našinec právo, zvlášť podložené aktuálnym dôvodom, byť za „lenivého”....

Domáce jaternice
„Hurky“ nemajú byť plané, a aby to tak nebolo, netreba šetriť mäsom, malo by...

Pirohy plnené mäsom z vareného kohúta
Kohúta varíme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Paprikáš krumple
na slaninke opražíme do růžova na drobno nakrájanú cibulu, pridáme mletú červenú sladkú papriku -...

Šťavnaté karé na šampiňónoch
Keď mám volný víkend rada experimentuje pri varením obeda, keď to rodine chutí tak si to...

Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...

Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...

Bravčový plátok na čerstvých dubákoch
Dnes sme mali taký vynikajúci obed... včera mi domiesli čerstvé dubáky, tak som sa rozhodla, ...

Hovädzie s brokolicou a zelerom
Tento recept hovadzieho s prichutou cinskej kuchyne je u nas velmi oblubeny. Povodny recept pochadza od...

Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...

Kaša z instantnej pohánky
Už som dávno nič nepridala, tak aby ste na mňa celkom nezabudli, pripomeniem sa tým náročným receptom....

Baraní guláš
Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

Pikantné bravčové rizoto
Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.

Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom
Ponúkam recept podľa starých mám na obľúbené pirohy pre každú generáciu. Za starých čias to bolo...

Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...

Pikantné krevety s bylinkami
Morské potvorky mi nie vždy chutia, ale táto úprava sa mi veľmi páči. Recept je...

Liptovské ruže
Rezne naklepeme, ochutíme vegetou. Na každý rezeň položíme plátok syra.

Plnená teľacia hruď
Pôvodne to bolo kúpené na diétnu teľaciu polievku. Ale kvôli nedostatku miesta v mrazničke sme jednohlasne (...

Krupicová kaše s karamelizovanými jablíčky podle receptu mojí babičky
Od dětství jsem nebyla milovník čokolády a kakaa vůbec. Krmit mě nebylo nic jednoduchého, protože jsem většinu dětské stravy odmítala jíst. Babička moje chutě přelstila a krupicovou kaši polila jablíčkovým rozvarem....

Snežná fazuľa
:-) Niekde majú snežné sovy, inde zasa snežné leopardy, u nás to bola fazuľa...

Bravčové mäso s červenou šošovicou
Šošovicu namočíme na 15 minút a dáme variť na ďalších 15 minút, pridáme štipku soli a...

Treska s bylinkami
Filety nakrájame na kúsky veľké asi 5 cm. Cesnak olúpeme, prelisujeme a vymiešame ho so...

Bryndzové halušky
recept na bryndzové halušky je tu určite vela ale aj tak sa chcem s vami podelit...