Šúľance s makom
Mária Jergušová
šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave, 18. februára 2011
šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave, 18. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Deň vopred uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme vajíčko, podľa potreby soľ a múku. Vypracujeme cesto. Rukou tvarujeme dlhé šúľance, ktoré nakrájame na menšie časti.
- 2
Dáme variť do vriacej mierne osolenej vody. Vyberáme hneď, ako vyplávajú na povrch. Nemusíme oplachovať. Polejeme roztopeným maslom, posypeme pomletým makom a práškovým cukrom.
- 3
Náš tip: Nakoniec možno pridať aj slivkový lekvár.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu