Losos so špenátovou omáčkou a cestovinami

matus113 - fotkamatus113, 16. novembra 2009
Losos so špenátovou omáčkou a cestovinami
Foto: Matus113

Kvalitné jedlo pre tých, ktorým chutí táto neprekonateľná ryba.

4-5
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 ml
1 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Lososový filet nakrájame na kúsky osolíme a okoreníme. Plátky lososa osmažíme na oleji alebo cere.

  2. 2

    Do 1 dcl mlieka dáme rozpustiť zmrazený (alebo čerstvý špenát). Osolíme a okoreníme. Do roztopeného špenátu pridáme šľahačku alebo smotanu na šľahanie. Vytlačíme jedno bambino alebo iný tavený syr. Pridáme postrúhaný syr niva. Premiešame a necháme rozvariť.

  3. 3

    Do vody dáme soľ a olej a necháme vodu zovrieť. Pridáme cestoviny a necháme uvariť. Cestoviny scedíme a pridáme trocha masla, aby sa nám cestoviny nelepili.

Diskusia k receptu

Vymazať
tinca
Tak ja lososa môžem na akýkoľvek spôsob, ale na môj vkus je tam veľa syra, buď jeden alebo druhý a do omáčky by som pridala 1-2 strúčiky cesnaku, dá omáčke výbornú chuť. Špenát bez cesnaku nie je to pravé. No a v sezóne používam radšej čerstvý špenát. Ale recept vyzerá výborne.
Vymazať
matus113
cafko - to mas pravdu - do spenatu cesnak musi ist - ale bohuzial ma potom boli zaludok :-( aj ked cesnak milujem :-) nutim celu rodinu to robit kvoli mne bez cesnaku....
Vymazať
belasyxsk
no vidim ze z modernou gastronomiou ten kuchar asi nema nic spolocne ale snaha sa ceny preco nie cerstvy spenat uz kaslat ze to je o par korun drahsie ved ked uz je tam ten losos k postupu treba dodat ze podla noriem hccp ten kuchar asi je po vyuceni i ked mi to pripominalo restauraciu ;[ modru dosku pan kuchar nepozname ,,,, ked uz to natacame samozrejme k spenatu sa hody cesnak ta niva je asi niaki chaby pokus o experiment
cize
a samozrejme najlepsie chutia cerstve cestovini to uz zvladne asi kazdi po pozreti jemiho sou

tie mastit netreba ale xcem vidiet amatera ktori cestovini potiera masalom

ten napad neni zli mozno ale vitrhnuti z recepturi 68 roku bohuzial pise sa rok 2011

Vymazať
markovich
Drobná rada pre Matusa113. Ak máte problém po konzumácii cesnaku, skúste cesnak pozdĺžne prekrojiť a vybrať z neho stred - taktzvané srdce a až potom ho nasekať a použiť pri varení.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia