
Lievik trúbkovitý na červenom víne ako príloha ku steaku
Konečne hojne rastie výborná huba lievik trúbkovitý, našli sme ich dosť veľa, tak som hľadala...

Jablkovo-škoricové palacinky s tvarohovým krémom
Obľúbené palacinky našich detí potešia aj veľkých. Ľahký obed k sýtej polievke alebo večera.

Zajac na víne a francúzskej horčici
Domáceho zajaca rozdelíme na 8 častí. Na masle a oleji opečieme mäso z obidvoch strán...

Syrovo-šampiňónovo-cukinový špíz v zemiakovom cestíčku
Chutné a jednoduché jedlo, ktoré pripraví úplne každý.

Zajačia restovaná pečeň na zázvore
Zajačia pečeň je delikatesa, nakoľko som ešte pár kúskov mala, tak som si vymyslela taký...

Filety zo zubáča s pomarančovou polentou
Filety osolíme a okoreníme, opekáme na oleji z každej strany 4–5 minút.

Zeleninový kuskus s bazalkou
Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 a necháme postáť 10 minút.

Plnené kuracie prsia - Пълнени пилешки гърди
A zase jedna rýchlovka, pre zaneprázdnených a pre tých, čo potrebujú málo prácne niečo ukuchtiť....

Parené buchty
Určite každý už skúšal robiť buchty na pare a všade nájdete rôzne recepty....
Pečený bôčik na kyslej kapuste s vyprážanými bryndzovými pirohmi
Dnešnou špecialitou v slovenských dobrotách bude pečený bôčik, ktorý nám pripravil šéfkuchár Miroslav Snopko.

Křenová omáčka s uzeným a domácí knedlík
Pokoušel jsem se najít tady podobný recept abych zbytečně nedával stejné jídlo, ale buď jsem špatně...

Medailónky v parmezáne
Kuracie prsia nakrájame na rovnaké tvary a okoreníme grilovacím korením.

Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...
Güveç - turecký guláš v keramickej nádobe
Güveç je výborné, veľmi jednoduché turecké jedlo, pripravované v rúre. Bez väčšej námahy a...

Cesnakový podlesník s cukinou
Zemiaky očistíme, postrúhame spolu s cukinou, pridáme soľ, korenie, cesnak, rascu, ...

Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom
Chuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu...

Pečené pstruhy so šampiňónmi, provensálskym korením a smotanou
Takto upraveného pstruha máme najradšej...

Tuniakové cestoviny s pestom, olivami a hubami
Po veľmi dlhej dobe som sa rozhodla, že si spravím cestoviny, keď už si varím...

Soté po maďarsky z bravčového jazyka a srca
Je to obmena receptu soté po maďarsky. Mám ho odskúšaný varím ho dosť často je to...

Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré a ružičkovým kelom
Jelení chrbát umyjeme, osušíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom, pridáme čerstvý...

Vyprážaný karfiol
Karfiol som prvýkrát robila sama a podarilo sa. Chutil hlavne bratovi.

Japonské kare raisu od základu
Kare raisu, alebo v preklade kari s ryžou je japonská verzia indických kari omáčok a predstavuje...

Strapatý rezeň
Je to jedlo, ktoré je v našej rodine veľmi obľúbené a recept koluje po celej našej...

Fettuccine tricolora
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky