Zapečený granatiersky pochod

mimka946 - fotkamimka946, 23. apríla 2013
Zapečený granatiersky pochod
Foto: mimka946

Je veľmi chutný,mňam

Suroviny

3 hrubšie plátky
1 ks
500 g
1/2 bal
150 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrajame na kocky,umyjeme a dáme varit v osolenej vode do mäkká.

  2. 2

    Cestoviny tiež uvaríme ako zvyčajne do mäkká.Slaninu a cibulu nakrajame na male kocky.Na panvicu dame slaninu,aby pustila masť a potom pridame cibuľu a opražime.Vypneme sporak a pridame červenu papriku.

  3. 3

    Do misky dame zemiaky,cestoviny a cibuľu so slaninou a zamiešame.Dáme na plech a posypeme syrom.

  4. 4

    Upečieme do zlatista :) Podávame podľa chuti - uhorky,šalat a pod.

    Zapečený granatiersky pochod - obrázok 4

Diskusia k receptu

grandma
No ja varím, ale rozhodne tam nedávam slaninu ani syr, ale každý varí podľa seba.
xanadu1955
So slaninou robím aj ja viac mi to chutí ale so syrom som neskúšala ale skúsim prečo nie
rea1
áno, aj u nás sa robí: zemiaky, cestovina - najčastejšie fliačky, iba málokedy niečo iné - slanina, cibuľa, červená paprika. bez syra a zapekania. len keď náhodou niekedy ostane, na druhý deň ho ohrejem na panvici tak, aby mal na spodnej strane pripečenú "kôrku".
mimka946
bez syra by som sa toho ani nedotkla.skuste je to ulne ina chut a bez slaniny? no neviem nemam bez nej rada
violeta
Tak určite, ten syr sa k tomu môže hodiť, vyskúšam to. Páčia sa mi v recepte aj tie kolienka, nie je to také zlepené :-D Len tie silné slová, že bez syru by si sa toho ani nadotkla....
irenaw
zaobídem sa bez slaniny, bez syra a bez zapekania. zato musí byť cibuľa opečená na domácej masti, domáce fliačky a domáca červená paprika. koľko ľudí, toľko chutí ;-)
irenaw
a ešte si to na záver trošku "zošťavnatím" vývarom zo zemiakov.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Zemiaky nevarím. Na masti spením nadrobno nakrájanú cibuľu, pridám červenú mletú papriku. Do tejto zmesi pridám očistené na hranolky narezané surové zemiaky, osolím a pod pokrievkou dusím. Ak treba podlejem trocha vody. Keď sú zemiaky mäkké, pridám uvarené cestoviny, premiešam a podávam.
cesminaz
Ja mam rada obycajny Grenadir...fliacky,zemiaky,cervena ml.paprika,veeela opecenej cibule,sol,vegeta a peps.Bud s uhorkami,olejovou paprikou,cerstvy salatik atd...Je to velmi dobre,jednoduche a hlavne LACNE jedlo ;-)
1x dosa
evanaaa
Ja ho robím tak ako aj @dry , podľa mamy, ktorej kuchyňa bola blízka trochu tej maďarskej - podusené zemiaky, nie varené a má to tuším lepšiu chuť, nakoniec ich ešte trochu vareškou rozmliaždim....len cibuľa, paprika zemiaky a z cestovín fliačky, inak sa mi to neráta.
bebemana
Ja varim trocha inac,na masle spenim cibulku a hned pridam na male kocky nakrajanu didtnu salamu,poopekam,pridam papriku a vylejem do uvarenych zemiakov a fliackov.nie je to ten original recept,ale chuti tiez dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia