Fašírky so syrom a s kôprovým dipom fotorecept
Výborne jedlo, ktoré máme doma radi.
30-40 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 750 g (miešané bravčové a hovädzie) |
|
| 2 ks |
|
| 100 g (eidam) |
|
| na obaľovanie |
|
| na vyprážanie |
|
| Kôprový dip: | |
| čerstvý |
|
| 300-400 ml (16 %) |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mleté mäso dáme do misky, pridáme soľ a čierne mleté korenie, vajíčka, postrúhaný syr a všetko dobré premiešame, aby sa nám spojili ingrediencie.
-
2
Z mäsovej zmesi vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke.
-
3
Olej rozpálime a vyprážame pripravené fašírky do zlatista.
-
4
Urobíme si kôprový dip, ktorý je naozaj fantastický. Kyslú smotanu dáme do misky, pridáme mleté čierne korenie, soľ a nakrájaný nadrobno čerstvý kôpor, ktorý sme prepláchli pod tečúcou vodou.
-
5
Tento dip je vhodný aj na hranolky namiesto tatárskej omáčky, k pečeným zemiakom.









Ďakujem,Izka.