Tepsi kebab baklažánový fotorecept
Foto: cesminaz
Ďalšia variácia na chutný tepsi kebab :-) Rýchle, jednoduché jedlo z jedného plechu.
Suroviny
Mäsová zmes: | |
750 g mleté |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks čerstvá |
|
malý zväzok |
|
3-4 strúčiky |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
1-2 KL |
|
1 KL |
|
Zálievka: | |
8-9 ks čerstvé |
|
2 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 dl |
|
Okrem toho: | |
5-6 ks dlhý |
|
50 g (82 %) |
|
Postup
-
1
Budeme potrebovať zo 5-6 veľkých dlhých baklažánov, ktoré pokrájame na väčšie/hrubé kruhy. A keďže baklažán ľúbi soľ, tak tie kusy už vopred z jednej strany aj osolíme. Ďalej si pripravíme mäsovú zmes. V jednej miske zmiešame mäso, na jemno strúhaný surový zemiak a cesnak, na hrubo strúhanú cibuľu, na drobno pokrájanú kapiu a vňať. Pridáme mletú papriku, soľ, Isot (nemusí byť) a bielok vajca. A napokon celé dobre premiešame do kopy :-)
-
2
Na zálievku si rozmixujeme väčšie celé zrelé paradajky, pridáme soľ, olej a oregano. Podľa potreby môžte pridať ešte aj 1 dl vody ak sa vám zdá tá zálievka málo :-)
-
3
Do pekáča najprv vylejeme zálievku a porozkladáme baklažán. Následne formujeme podlhovasté köfte a ukladáme rovno medzi baklažán. Na vrch pokrájame malé kúsky masla a dáme takto odokryté piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na cca 1 hodinku.
-
4
A jedlo pre celú rodinku je na stole ;-P Už len prílohu k nemu a môžte si obed/večeru vychutnať! Dobrú chuť.
-
5
Ja som k tomu pripravila chlebové placky a cesnakový jogurt :-)
:-) dakujem za pochvalu,si zlatá ako vždy.Srdečne pozdravujem!
Víc maska, méně baklažánu, také jednoduché!
..a také lahké nevieš???!!
No ty zješ baklažán a on mäso ;-)))