
Plnený kapustný list - Holubce
Môj otecko pochádzal zo Zakarpatska. Občas nám navaril jedlá, ktoré nám náramne chutili. Holubce...

Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou
Toto je obľúbené jedlo môjho syna, ale má ho rada celá rodina.

Špenátové halušky a la Zdezda
Viem, že je tu už dosť receptov na túto hamku, no ja ich robím (aspoň...

Vyprážaná cukina s ryžou
Viem, že sa dá cukina pripraviť na veľa spôsobov. Nám najviac chutí tento spôsob...

Diétne kuracie mäso
Skončili fašiangy, treba sa trochu krotiť v jedení! Kedysi dávnejšie som takto piekla kuracinku (pardon...

Džatky - Huľky
Urobíme si vynikajúce a lacné jedlo, ktoré je na Slovensku, hlavne Východnom veľmi obľúbené a...

Flank steak s dijonskou omáčkou
Už som sa dlho chystala na tento kus mäsa, v stredu som kúpila chladený zatavený balík,...

Kotleta pražského údenára
Recept som objavil na internete, trocha som si ho upravil a som veľmi spokojný. Podľa názvu nevšedná špecialita, podľa chuti veľmi chutné jedlo....

Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky, ktorú som naplnila jednoduchou plnkou, len rožok, pažítka a...

Kuracie špízy, špenátová omáčka, srdiečkové pirohy
Kuracie špízy a špenátová omáčka sú veľmi jednoduchou záležitosťou. Zvláštnosťou týchto špízov je spôsob napichávania na...

Cviklové krémové risotto s gorgonzolou
A v sezóne červenej repy prišlo aj na moje milované krémové risottko - tentoraz cviklové....

Srnčí chrbát à la Wellington
Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny a dusíme,...

Palacinka na pekáči
Kedže môj najmenjší by už bol zjedol palacinky, no mne sa nechcelo stáť 2hodiny pri šporáku, som...

Párance s podmaslím
Na tento recept si pamätám ešte z rokov šesdesiatich, ja som mala 9 rokov, starká keď miesila...

Begova čorba
Kuracia polievka trochu inak. Tradičné jedlo z Bosny a Hercegoviny, ktoré prišlo na Balkán spolu...

Cestoviny s brokolicou a šampiňónmi
Cestoviny uvaríme v osolenej vode s PL oleja. Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, pokrájame a sparíme nad slanou vodou...

Špagety s paradajkovou omáčkou
Jednoduché, rýchle, chutné a ešte aj zdravé vo verzii vegan.

Stroganov z daniela
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....

Špikovaný domáci králik so slaninou, cesnakom na červenom víne
Dnes sviatočný obed pre moju návštevu . špikovaný králik cesnakom a slaninou na víne.

Roztrhané mäsko
Taketo mäsko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik, šupnut do žemle,...

Trojkráľové halušky – strapačky s bryndzou
Dobre viem, že halušky patria do gastronomickej pokladnice našej domoviny. V našej rodine ich varenie...

Morčacie stehná na cibuli a cesnaku
Na rozpálenom oleji opečte morčacie stehná dozlata z oboch strán. Opečené mäso odložte a vo výpeku...

Osviežujúca biela karfiolová polievka
Zostalo mi z veľkého jarného karfiolú a tak som jednú jeho časť pripravila ako bielú polievkú...

Anglický rozbíf
Odležanú roštenku umyjeme, čistou utierkou osušíme a odblaníme. Tukovú časť na povrchu aj so spodnou blanou niekoľkokrát narežeme, osolíme,...

Şiş kebab /Šiš kebab
Šiš kebab - čiže na paličky ponapichovaný kebab, pečený v rúre ;-) Jednoduché a výborné.

Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch
@jerica Potrebovala som mať rýchlo a chutne spravený obed pre nás dvoch , prsia volali...
Soté z panenky à la Picúr
Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.

Hokkaido tekvica zapekaná so syrom
Priznám sa, že tekvicu (akúkoľvek) veľmi nemusím, ale zasa mám veľmi rada syr typu Niva....
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky