Šťavnatá panenka s praženicovou náplňou

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 23. augusta 2011
Šťavnatá panenka s praženicovou náplňou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
4 ks
100 g
100 g
50 g
50 g
50 g
500 g




Postup

  1. 1

    Odblanenú a osušenú panenku naplníme zmesou.

  2. 2

    Pripravíme si ju tak, že na panvici orestujeme nadrobno nakrájané šampiňóny, kapiu, pridáme vajcia a miešame do zhustnutia. Do takto pripravenej praženice pridáme kôpor a soľ.

  3. 3

    Naplnenú panenku uzatvoríme špajdľou, potom osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Celý kus plneného mäsa fritujeme v rozpálenej bravčovej masti dozlata. Pred podávaním môžeme nakrájať na medailóniky. Odporúčam podávať s petržlenovými zemiakmi.

Diskusia k receptu

sonulienka
Plnenú panenku robím ale klobásovým masom je to tiež veľmi dobré toto vyskúšam určite je to výborné tak ako výborne to vyzerá ukladám do KK
cica2
vďaka za recept, páči sa mi a cez víkend by som tiež takto spravila...teda ak dostanem bravčovú panenku....a krásne foto!
tothka
Recept sa mi páči, jedna zabudnutá by ešte mala byť v mrazáku, pohľadám a zajtra pripravím. Ukladám si.
modrykamen
Bravčová panenka, klobásové mäso a lojová sieťka n a zabalenie. Robilo sa to na zabíjačku a volali sme to "rybka". Robíme to často, ale balíme do slaninky (aby nebola panenka suchá), lebo lojovú sieťku neviem kúpiť(kto vie, nech poradí). A zapiecť v rúre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia