Šťavnatá panenka s praženicovou náplňou
Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 23. augusta 2011
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 23. augusta 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Odblanenú a osušenú panenku naplníme zmesou.
- 2
Pripravíme si ju tak, že na panvici orestujeme nadrobno nakrájané šampiňóny, kapiu, pridáme vajcia a miešame do zhustnutia. Do takto pripravenej praženice pridáme kôpor a soľ.
- 3
Naplnenú panenku uzatvoríme špajdľou, potom osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Celý kus plneného mäsa fritujeme v rozpálenej bravčovej masti dozlata. Pred podávaním môžeme nakrájať na medailóniky. Odporúčam podávať s petržlenovými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu