Foto: danculka
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na tento recept si pamätám ešte z rokov šesdesiatich,ja som mala 9 rokov,starká keď miesila toto cesto z múky, vajec, vody a soli ma poúčala ,ako si mám vymiesený koláčik otáčať a aby bolo cesto nie veľmi tvrdé,/ako na rezance/ a to otáčanie malo vplyv na páranie cesta ,vyvaľkané cesto si dala na ruku a priamo do hrnca trhala a hádzala do vriacej vody,samej sa mi to nafotiť nedalo ,tak len prehodené cez ruku a to sa krajom páralo,tak ako otáčala koláčik pri miesení...
-
2
párance v hrnci...
-
3
scedené...
-
4
podmaslie sa robilo tak,že si dáš na panvicu speniť maslo so soľou...
-
5
na spenené poprášime nahrubo 3pl hl.múky a necháme popražiť,bez toho, aby sme to miešali,urobia sa škvarôčky z múky a potom sa to vyleje na párance.../lebo až to pomiešame už je z toho zápraška/
-
6
a na večšiú delikatesu si nepamätám,toto podmaslie používam aj na halušky s tvarohom
Ale môže to byt naozaj super,veď naše staré mamy tiež vedeli čo je dobré,a hlavne lacné a zdravé.Tiež ukladam a vyskúšam.