Foto: sisuk
Skončili fašiangy, treba sa trochu krotiť v jedení! Kedysi dávnejšie som takto piekla kuracinku (pardon kuracinu:-)), ale miesto jogurtu som použila kyslú smotanu. Zobraziť celý popisSkončili fašiangy, treba sa trochu krotiť v jedení! Kedysi dávnejšie som takto piekla kuracinku (pardon kuracinu:-)), ale miesto jogurtu som použila kyslú smotanu. A keďže manželovi nechutí rozmarín, recept "padol do zabudnnutia". Pripomenula mi ho @pusta, za čo jej ďakujem. http://varecha.pravda.sk/recepty/obalovane-rybie-file-v-cesnakovo-jogurtovej-mar/37021-recept.html
porcie
príprava
na 170-180 °C
Postup
-
1
Kuracie mäso (dnes som použila kuracie prsia, ale už som to robila aj zo stehien) umyjeme, prípadne zbavíme kože. Hrubšie kuracie prsia som zrezala, aby mali všetky približne rovnakú hrúbku. Osolíme. Z jogurtu, ml. čier. korenia a pretlačeného cesnaku urobíme mariádu, ktorou ponatierame prsia z oboch strán. Dáme ich do zapekacej misy s 3 vetvičkami rozmarínu. Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny (ale najlepšie je cez noc). Foto z prekrojenia pŕs a zo zamiešania marinády som si omylom vymazala :-( Priložím nabudúce...
-
2
Pečieme prikryté asi 45 minút pri 170-180 stupňoch. Mäso netreba podlievať, pustí hodne šťavy. Pred koncom pečenia posypeme mletou červenou paprikou, chilli:
-
3
Zapečieme už odkryté asi 5 minút. Podávame s ryžou, zemiakovou kašou, tarhoňou alebo len so zeleninou - ako komu chutí. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu