Bravčové rezne
Bravčové rezne

Jedno mäso - dva rozličné rezne fotorecept

2010 - bez fotky2010, 3. januára 2018
Jedno mäso - dva rozličné rezne (fotorecept)
Foto: 2010

Vcera tu bol taky komentar ohladom robenia reznov z kare. Kde kare bolo prirovnane k pilinam. Tak v ramci prazdnin a odmasteneho a odkosteneho kare, ktore ma cakalo v chladnicke na rezne, som si vyskusal dve pripravy reznov a dokazal, ze perfektne stavnate rezne sa daju spravit aj z kare. 1- na Slovensku 2- v Japonsku

15 minút
príprava
6 minút
na 170 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pri obidvoch pripravach bol presne ten isty postup, z masa som povykrajoval tuk, naklepal cez foliu, trosku narezal okraje, aby sa mi nekrutilo pri vyprazani.

  2. 2

    Pripravil trojobal: muka, vajicko, struhanka. Akurat som bol lenivy davat dve rozlicne struhanky, tak som pouzil len japonsku panko, co je hrubsia. Prve som obaloval slovenske, lebo japonsky recept ziadal lyzicku oleja do vajicka.

  3. 3

    Slovensky postup: Rozohrial som olej odmeral 170 °C , vlozil rezne, zakryl pokryvkou, skonroloval ci menia farbu a po cca 4 minutach otocil a dokocil do zlatista. Dal vysusit na papierovu utierku.

    Jedno mäso - dva rozličné rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Japonsky postup: Tak isto som vlozil do rozohriateho oleja na 170 °C, nezakryte som ich vyprazal tak 1 minutu na kazdej strane.

    Jedno mäso - dva rozličné rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vybral z oleja a postavil stojato na mriezku. Je teoria, ze maso sa dovari samo tym, ze je obal rozohriaty a dosiahne vnutornu teplotu 70 °C, a tym bude perfektne stavnate - uvarene, hotove pripravene ako minutka. Takto som nechal maso dojst (podobne, ako ked sa robia stejky ) 3 - 4 minuty. Teraz bolo uz len treba zafarbit struhanku do zlatista. Pridal som trochu masla a nechal rezne niekolko minut doprazit do zlatista. Vybral na papierovu utierku a osusil.

    Jedno mäso - dva rozličné rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V Japonsku sa hovori, ze ku kazdemu vyprazanemu treba 3x tolko zeleniny. Tradicne je to surova kapusta nakrajana na najtensie, ako sa da, ja som pouzil 1,5 mm mandolinu (nakrajanu kapustu som dal do ladovej vody do chladnicky, aby ostala chrumkava). K typickemu reznu treba v Japonsku tonkatsu omacku, ktora sa da doma vyrobit, z kecupu, sojovej omacky, ustricovej omacky worcesterkej omacky a trochu pikantnej anglickej horcice a sladkeho octu mirin. Vyborna priloha k perfektnemu makkemu stavnatemu kare...

    Jedno mäso - dva rozličné rezne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
kazdemu podla vlastnej chuti.ten druhy sposob je na kare ako vysity,s prvym sa nestotoznujem a uz vobec nie vyprazat prikryte,akurat sa to dusi a zrazena para na pokrievke kvapka do oleja.pre mna je kare,ale aj prsia vhodne iba na kratku tepelnu upravu,pri dlhsej je suche.napriklad tak ako to robia vo Figlmulleri.panko struhanka je super,skoda ze u nas je taka draha.
raz za cas robim, ked uz mame deficit, mne ten 1. sposob vyhovuje, tak sme nauceni, akurat neprikryvam, zbytocne. a tie "gebuziny" k tomu :) radsej si odpustime, tieto su z kare, vlastne vzdy robim rezne z kare. Podravujem :)