Foto: amazonka29
Ďalší z receptov,ktoré poznám ešte zo svojho detstva..z čias kedy sa ešte niečo také ako špagety priveľmi netradovalo,no nás už vtedy naša mamina touto Zobraziť celý popisĎalší z receptov,ktoré poznám ešte zo svojho detstva..z čias kedy sa ešte niečo také ako špagety priveľmi netradovalo,no nás už vtedy naša mamina touto pochúťkou rozmaznávala,milujem ich dodnes a môj syn túto štafetu po mne určite preberie :o) Inak ak Vám možem poradiť so sterilizovanými uhorkami je toto jedlo to pravé orechové ;-)
Suroviny
1kg skrátka čím viac tým lepšie :o) |
|
cca 1 sáčok aj pol závysí to od počtu stravníkov |
|
20 dkg nastrúhaný alebo taký aký máte radi |
|
1KS |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pálivá+sladká |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčové näso si nakrájame na kocky (menšie či väčšie to už nechám na Vás,aké máte radi),cibuľku si pokrájame na drobno a dáme restovať na oleji,keď je cibuľa mierne sklovitá pridáme mäso okoreníme všetkým korením ktoré je napísané v ingredienciach+kečupy,tabasco,omáčka,soľ.Množstvo zámerne neuvádzam pretože niekto má rád pikantnejšie-niekto menej(a ten kto má malé dietky,pikantné vynecháva úplne)takže to nechám na každého z Vás-množstvo podľa vlastného uváženia. Mäsko chvíľu restujeme a potom ho zalejeme masoxom,ktorý sme si predtým zaliali vriacou vodou a rozpustily.Mäso dusíme dokiaľ nieje mäkké.Meditým si uvaríme špagety,ale nie úplne do mäkka,vzhľadom na to,že ich v pekáči zalejeme mäsom aj so šťavou-čiže pri zapekaní sa dorobia.Keď máme mäsko mäkké,špagety uvarené (šťavu v mäse úplne nevydusíme-nakoľko vďaka tejto šťave ostávajú špagety štavnaté a nie suché!) Na pekáč si dáme uverené špagety,vylejeme na ne udusené mäso so šťavou,premiešame,posypeme strúhaným syrom a v rozohriatej túbe (neprikryté)zapekáme, keď je syr roztečený a mierne chytá kôrku-máme hotovo.Potom už len sadnúť pred telku,pustiť dobrý film,postaviť pred seba pohár sterilizovaných uhoriek,položiť na kolená utierku(nakoľko Vám to bude tak chutiť,že budete zaprplaný az za ušami) a baštiť :o)))
Recept dávam do KK.