Hokkaido tekvica zapekaná so syrom
Foto: siuuu
Priznám sa, že tekvicu (akúkoľvek) veľmi nemusím, ale zasa mám veľmi rada syr typu Niva. Tento recept som pred pár rokmi videla v nejakej Zobraziť celý popisPriznám sa, že tekvicu (akúkoľvek) veľmi nemusím, ale zasa mám veľmi rada syr typu Niva. Tento recept som pred pár rokmi videla v nejakej relácii o varení na jednom z českých kanálov a hneď ma zaujal, pretože bol nenáročný na suroviny aj prípravu a hneď som si predstavila tú chuť sladkastej, ale chuťovo inak nevýraznej tekvice a naopak chuťovo výrazného syra. A musím povedať, že to bolo skvelé jedlo.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks menšia |
|
2 ks |
|
100 g |
|
40 g |
|
3 ks menšie |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (čerstvý alebo sušený) |
|
Postup
-
1
Z umytej a osušenej tekvice odkrojíme vrch tak, aby nám zostala hlbšia spodná časť. Jadierka vyberieme (môžeme umyť a usušiť ako maškrtu k vínku). Tekvicu (spodnú aj vrchnú časť) spolu s neošúpanou šalotkou dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme cca 35 - 40 minút do mäkka.
- 2
Pokiaľ sa pečie tekvica, tak očistíme a uvaríme zemiaky, z ktorých urobíme zemiakovú kašu (iba s maslom - bez mlieka). Po upečení do zemiakov vytlačíme zo šupy vnútro upečenej cibule aj vnútro z upečenej tekvice - upečenú dužinu vyberáme opatrne lyžicou, treba dávať pozor - šupka je po upečení krehká a ľahko sa pretrhne.
- 3
Zemiaky zmiešané s cibuľou a vnútrom z tekvice premiešame, dochutíme soľou a korením, pridáme trocha syra (solíme opatrne - syr je slaný) a naplníme do spodnej časti z tekvice. Navrch rozdrobíme zvyšný syr a vrátime späť do rúry - zapekáme pokiaľ sa syr neroztopí (ja som zapekala pod grilom asi 5 minút).
- 4
A potom už iba vychutnávame.
Tiež plnená tekvica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
.. dobrý nápad - s tekvicou som kvaku ešte nekombinovala