
Kváskový chlieb ražno-špaldový špeciál
Kváskový chlieb zo špaldovej pšenice patrí medzi najstaršie chleby našich dávnych predkov. Len vďaka tomu, ...

Jablkovo-makový oblíž prst
Svieži zákusok z chuťou jabĺk a maku, ako stvorený k nedeľnej kávičke.

Slnečnicová poschodová torta
Ak sme dobre počítali ostalo nám ešte 5 veľkých slnečníc a tak šup s nimi na ďalšiu...

Žemľovka De Luxe
Skúšala som zistiť, či sa tu na Vareche takáto žemlovka neachádza, nenašla som, tak...

Morčacie stehná s ananásom
Jeden z najobľúbenejších receptov mojich detí, myslím že pôvodne ho mám z veľmi starého čísla časopisu...

Pečené kuracie stehná so zemiakmi a slaninou
Milujem jedlá, čo sa dajú robiť v jednom pekáči a v rúre. Z tohto jedla...

Lievance bez kysnutia
tieto liavance su dobre preto, lebo sa do nich nedava drozdie, takze nemusite cakat na vykysnutie

Škvarkovníky
Zo všetkych prisad (okrem škvariek) vypracujeme polotuhé cesto , rozvalkame ho a natrieme mletymi škvarkami po celej...

Zapečená cuketa
Tento recept bol inšpirovaný receptom z gurman. sk, samozrejme, niečo sa vynechalo, niečo bolo...

Nakladaný zázvor
Nakladaný zázvor hodne využíva japonská kuchyňa a keďže aj ja mám rada sushi pridávam ho sem...

Čokoládový bozk
Tento recept mám od mojej priateľky, ona ho pomenovala , , Čokoládový bozk pre vojaka, , týmto...

Citrónové makrónky
Makrónky - buď ich milujete alebo nenávidíte. Upiecť ich tak, aby sa podarili nie je...

Hrnčekový úžasný koláčik
Tento koláčik je naším oblubeným a je aj dosť nenáročný na prípravu, ale chutí vynikajúco.

Jahodový zákusok so šľahačkou
Cesto: Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme mlieko, olej a už len...

Marhuľový punčák
Z popisu ingrediencií v prvej časti 4 vajcia, 4pl pr. cukor, , 4pl polohr. múky kopcovité a...

Pagáče plnené zemiakovou kašou
Tak tieto pagáče plnené zemiakovou kašou sú vynikajúce. Často ich pečiem , nakoľko u nás...

Orechovo - čokoládová torta
Toto orechové cesto mám zo strej kuchárskej knihy , zvyknem ho robiť najmä keď potrebujem tortu...

Špenátové gözleme / Ispanaklı Gözleme
Fantasticky chutné turecké placky plnené čerstvým špenátom v kombinácii so syrom a tvarohom. Tentoraz vám svoj...

Hubový guláš
Hubový guláš pripravíme z čerstvých dubákov, hlivy ustricovej a šampiňónov. Huby zbavíme nečistoty a nakrájame...

Pečené jahňa - Агнешко Печено
Pečená jahňacina je tradičné Veľkonočné jedlo, ktoré v Bulharsku nechýba na sviatočnom stole. Ak nemáme...