Kedže,tu bola prosba na dobrú domácu paštétu,trocha som oprášila svoje kuchárske listy a tak Vám ponúkam môj recept na paštétu.
60 minút
príprava
príprava
150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postup: Pečienku a slaninu pomelieme. Slaninu môžeme pomlieť aj dva krát. Paštéta bude jemnejšia. Pridáme soľ, korenie.Všetko spolu dobre premiešame. Necháme odležať do druhého dňa. Chute sa spoja. Na druhý deň pridáme vajcia, zas všetko premiešame a naplníme poháre. Potrebujeme 9 kusov 3dcl pohárov. Zavíčkujeme a sterilizujeme 2 a pol hodiny. Robila som,odporúčam. Dobrú chuť.
Je to výborná paštéta, konzistenciou i farbou pripomína pečeňový syr, ktorý sa predáva obalený slaninou a alobalom. Pre tie mladšie, pripomína ten pečeňový syr, ktorý sa predával kedysi a bola to naozaj lahôdka. Dnešný som kúpila naposledy asi pred desiatimi rokmi, ale manžel, ktorý ho mal najradšej zo všetkých paštét, ma požiadal, aby som mu to viac nenosila, lebo je to také nechutné, že to nedokáže zjesť.
Na tú " tehlovú" paštéku alias pečeňový syr sa aj aj pamätám, zmena prišla v rokoch, známych zmenou politickou - najprv zmizla z predaja a keď sa objavila, už to nebolo ono, jeden čas mala chuť, akoby do nej pomleli aj obličky, smrdela - prepáčte- močom, potom sa trochu ale len trošku polepšila, ale už to nie je ono. Nechápem, prečo sa mnohé dobré predrevolučné výrobky zmenili k horšiemu, čo bráni tomu, aby sa vyrábali v pôvodnej receptúre?