Husacia pečeň - foie gras

danulatenko - fotkadanulatenko, 9. augusta 2012

Pripravované s láskou pre môjho manžela k 8. výročiu sobáša...

3-4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 - 400 g (kačacia)
1 ks
 (rukola, rímsky, ľadový...)




Postup

  1. 1

    Pečeň umyť a pokrájať na 1 cm široke plátky. Rozohriať teflónovú panvicu a plátky opekaj na suchej panvici z každej strany cca 4 minuty (pečeň je mastná, pustí veľa tuku).

  2. 2

    Po opečení ju vybrať na tanier a podľa chuti osoliť a opepřit (ja používam korenie 4 farieb).

  3. 3

    Do do rozohriateho výpeku vložiť na plátky pokrájané jablko zbavené jadrovníka a opiecť ho z každej strany.

  4. 4

    Na tanieri servírovať s listovým šalátom pokvapkaným balsamicom a olivovým olejom a na jablku položenými plátkami pečienky. Chutí to s čerstvým maďarským chlebíkom.

Diskusia k receptu

sovka62
Tak to by si môj manžel asi želal ku každému výročiu svadby a asi aj medzitým.....
Blahoželám k výročiu, len tak ďalej a dobehnite nás ( v septembri 45. výročie).
babav
Perfektne pripravena husacia pecen...krasne foto !
gallows
V slovenčine koreníme čiernym korením, nie opepřit !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia