Slivkový koláč s posýpkou

simcuska - fotkasimcuska, 2. septembra 2013
Slivkový koláč s posýpkou
Foto: simcuska

Recept na tento koláč som veľmi dlho drankala od mojej babky, ktorá stále keď sme na chate ho robieva v peci :) je úžasný Zobraziť celý popisRecept na tento koláč som veľmi dlho drankala od mojej babky, ktorá stále keď sme na chate ho robieva v peci :) je úžasný hlavne so slivkami :)) tak ja sa podelím a prajem Vám dobrú chuť :)

60 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

500 g
70 g
70 g
20 g
1 kg
50 g
2,5 dl
1 ks
100 g
štipka




Postup

  1. 1

    Vypracovať kvások z vlažného mliečka, droždia, troška cukru, a ja dávam lyžičku múky. Do múky pridať cukor, tuk, soľ, vajce, kvások- vypracovať cesto a nechať vykysnúť. Rozvaľkať na hr . 1cm – dať na papier. Ak nepôjde rozvaľkať tak len odtrhávať z cesta a tlačiť na pekáč a urobiť cestový podklad . Naukladať slivky, posypať posýpkou = strúhanka + pr.cukor.

  2. 2

    Cesto: Do múky pridať cukor, tuk, soľ, vajce, kvások- vypracovať cesto a nechať vykysnúť. Rozvaľkať na hr . 1cm – dať na papier. Ak nepôjde rozvaľkať tak len odtrhávať z cesta a tlačiť na pekáč a urobiť cestový podklad :) . Naukladať slivky, posypať posýpkou = strúhanka + pr.cukor. malo by to vyzerať nejak tak :)

    Slivkový koláč s posýpkou - obrázok 2
  3. 3

    Piecť na 180-200 stupňoch cca 20minút podla cesta, ak začne po krajoch hnednúť koláčik je hotový :)

Diskusia k receptu

dorisa
slivkové koláče zbožňujem..len poslednú dobu pečiem skôr take lyžicové..bez kysnutia. Dala by som si aj tvoj:)
luss44
slivkové kysnuté sú výborné, skús ešte posypať slivky škoric.cukrom, pekne sa prevoňajú.
orchidea
takýto kysnutý slivkový s posýpkou je pre mňa najlepší koláč...tak ako píše @luss44 aj ja posýpam slivky škoricou je to vynikajúce a posýpku robím s múkou nie so strúhankou ale páči sa mi tvoj recept, vyskúšam posýpku podľa teba...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia