Obľúbený zákusok, ktorý je lahodný. Pečiem ho najčastejšie na sviatky..
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 7 PL |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 1/2 balíčka |
|
| 200 g |
|
| 250 ml |
|
| 1 bal |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 lyžice |
|
| 100 g |
|
| 70 g |
|
Postup
-
1
Žltka vyšlahať s cukrom do peny, postupne pridávať čiernu kávu.Do vyšlahanej zmesy pridať mleté orechy, múku s kypriacim práškom a opatrne primiešať vyšlahanébielky.Cesto vyliať na plech a pečie sa 20-25 min. na 180st.C.Po upečení, nechať koláč vychladiť.Zatial si urobíme plnku.Mlieko, vanilkový cukor dat variť.V malom množstve mlieka vymiešať zlatý klas a pridať do mlieka s vanilkou a uvariť hustú kašu. Nechať vychladiť.Maslo, práškový cukor, žltko vymiešať do peny a pridať rum.Vychladnutú mliekovú hmotu zmiešať s maslovou a natrieť na vychladnutý koláč.Čokoládová poleva: čokoládu nechať roztopiť spolu s maslom vo vodnom kúpeli, vymiešať a poliať hotový koláč. Nechať v chlade..









Diskusia k receptu