Foto: izabella929
Obľúbený zákusok, ktorý je lahodný. Pečiem ho najčastejšie na sviatky..
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
7 PL |
|
200 g |
|
100 g |
|
1/2 balíčka |
|
200 g |
|
250 ml |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
100 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Žltka vyšlahať s cukrom do peny, postupne pridávať čiernu kávu.Do vyšlahanej zmesy pridať mleté orechy, múku s kypriacim práškom a opatrne primiešať vyšlahanébielky.Cesto vyliať na plech a pečie sa 20-25 min. na 180st.C.Po upečení, nechať koláč vychladiť.Zatial si urobíme plnku.Mlieko, vanilkový cukor dat variť.V malom množstve mlieka vymiešať zlatý klas a pridať do mlieka s vanilkou a uvariť hustú kašu. Nechať vychladiť.Maslo, práškový cukor, žltko vymiešať do peny a pridať rum.Vychladnutú mliekovú hmotu zmiešať s maslovou a natrieť na vychladnutý koláč.Čokoládová poleva: čokoládu nechať roztopiť spolu s maslom vo vodnom kúpeli, vymiešať a poliať hotový koláč. Nechať v chlade..
Diskusia k receptu