Slovenské anglické raňajky

frezia68 - fotkafrezia68, 20. apríla 2013
Slovenské anglické raňajky
Foto: frezia68

Raňajkuj ako kráľ,obeduj ako mešťan a večeraj ako žobrák.......

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4  dlhé tenké plátky
2 ks
2 ks
150 g (konzerva)
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Ak príde návšteva a chcete ponúknuť trocha sýtejšie raňajky,môžu nám byť inšpiráciu anglické raňajky.Také nezdravé a také chutné,najmä ak sme zvyknuté bežne na chlieb s rôznymi pomazánkami a zapíjať kávou,čajom......A sú rýchlo pripravené k pohosteniu.

  2. 2

    Otvoríme konzervu s pečenými fazuľami v paradajkovej šťave a pomali zohrievame v hrnci na miernom ohni.

  3. 3

    Spišské párky ugrilujeme,alebo opečieme a udržiavame v teple. Potom opečieme plátky slaniny......Hriankovač nám opečie hrianky a podľa chuti ich pocesnakujeme,trocha potrieme maslom,alebo podávame len opečené hrianky.

  4. 4

    Na malej panvici urobíme volské oká podľa počtu stravníkov a servírujeme na ohriatom tanieri.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

angast
toto by ma zabilo . Mne stačila cigaretla a káva. Ale už nefajčím,
tak len káva a rum.
torticka
Tak toto by som zvládla. Myslím zjesť. Už mi škvŕka.
mariamka
toto tak pre slovenskeho drevorubaca, ak este nejaky existuje :) moji by to zbastili lavou zadnou a to ani sekeru nedrzali, pekne )
kimlo
Fantázia! Také raňajky zbožňujem! Už nech je zajtra ráno...
babav
@frezia68 , u nas sa to hovorí takto:raňajky zjedz sám ,obed si podel
s priateľmi a večeru daruj nepriateľom ;-)
Raňajky pre ťažko pracujúcich mužov, alebo športovcov ...chutné, kaloricke !
frezia68
@babav :význam ten istý :-) a máš pravdu....veď som za týždeň návštevy pribrala 2 kg a teraz zasa bude zelenina :-)
mesiar50
To už áno.Doktor mi takéto niečo predpísal.
Tvoje raňajky sú super.
polovacka
frezia 68 , iba tolko , v Anglicku a Amerike sa nepodava fazula na ranajky , podavaju sa nastruhane zamiaky ktore sa opecu z oboch stran ( anglicke ranajky : volske oko 2x , pecena slaninka - platky 5x , sunka pecena 1x platok , parky opekane 4x , opekane zemiaky - nastruhane alebo nakrajane na stvrtky a lievance , taketo su prave anglicke ranajky )
polovacka
doplnok : k lievancom ide sirup z javora - sucast ranajok - kava , dzus , mlieko , caj
frezia68
@polova čka:ďakujem za vysvetlenie. Vidím,že tie raňajky sú ozaj bohaté.Ale ja som napísala,že :"Slovenské anglické....... a ešte aj tie sú pre nás výdatné :-) Tá pečená fazuľa bola v nejakom časopise,tak som odkopírovala......a lievance by mi chutili,javorový sirup sa dá u nás kúpiť,len je drahý :-( .Pekný deň do tej diaľky :-)))
babav
@polovacka ,ako pre koho.V US sa ľudia ráno ponahlaju a najrýchlejšie raňajky sú cerialie s mliekom , tie ma každý pohotovo doma .Samozrejme
je este veľa iných nezdravych možnosti ,vo "Fast food" (doch) ;-)
angast
@polovacka
@frezia68 netvrdila že v Anglicku sa raňajkuje fazuľa. Nazvala to
slovenské anglické raňajky. Keď som bol mladší vo firme sa podávali
sýte raňajkové polievky , ako držková, fazuľová s párkom , kapustnica , baraní guláš atď. Môj kolega pred odchodom do práce si dával doma na raňajky aj kapustu s knedlíkom. Takže nedá sa striktne povedať , že toto sú , alebo nie sú pravé raňajky, keď väčšina ľudí sa drží SVOJHO a nie prikázaného jedla.
havino
pred tromi rokmi na Cypre moja polovička jedol na ranajky presne toto okrem párok, celých 10 dní. Teraz ich mal naposledy minulú nedelu, ked som sa spýtala čo si dáš na raňajky, bolo s úsmevom na tvári povedané, cyperské. Slaninky samozrejme viac. Ja z toho neľúbim nič, aspon si nahováram, kvôli línii. keby som mu teraz tvoju fotku ukázala, zajtra ich chce opäť.
slavka2012
@polovacka : ja som si vsimla, ze v anglickych i skotskych hoteloch zvyknu byt na ranajky okrem anglickych muffins a tebou spomenutych jedal v ponuke aj presne take ranajky ako pridala @frezia , niekedy s tou zemiakovou plackou a este sampinonmi navyse. A mnoho ludi si ich objednava. Dokonca v niektorych londynskych, bed&breakfasts su na ranajky ako hlavne chody na vyber dva: porridge alebo english brakfast ako @freziin. Nepochybujem o tom, ze taketo ranajky sa v rodinach bezne nerobia, asi ani ja by som takto ranajkovat bezne nevladala, ale vynimocne a pri vhodnej prilezitosti, preco nie?
izabella929
tak to je teda parádička.-))) iba sa usadiť a baštiť...) pekmé a chutné raňajky.-))))
2010
Bezne sa pytaju ci chces, continental breakfast , english breakfast alebo full english breakfast , ten full ma este jaternicu - krvavnicku , hriby a hasbrowns - nasu harulu.


skye
Moj manzel je Anglican a na ranajky si dava aj FAZULKU a opecenu malu klobasku, slaninku, volske oko, ogrilovanu polku rajciny, toast a niekedy aj black pudding. V Amerike (kde zijeme) si davaju ostruhane opecene zemiaky (hash brown patato), slaninku, volske oko a toast a pancakes poliate s javorovym sirupom. @Frezia68 tebe sa tieto slovenske vydarili :-)
2010
A zabudol som na tu sprostu opecenu paradajku co tam vzdy strcia


frezia68
Ďakujem všetkým za komentáre,mám rada také diskusie,keď každý pridá skúsenosti zo sveta,lebo ja už len doma sedím.Hoci bola som aj v Londýne,ale len 2 dni :-))) a to už bolo dááááávno.
marianne
Doma ich nerobim,nemaju ten spravny smrnc bez black puddinku,(podobne ako nasa zabijazkova kasa,len to maju v takych sulkoch pobalene ako salamu) opecenej paradajky,a huby.Mam tam jednu oblubenu krcmu,kde ich robia taku porciu,ze mi travi az do vecere:-)) Ale aj tato slovensko-anglicka fuzia potesi @frezia...dala by som si
lusinkab
@polovacka neviem z kadial si vycital/a ,ze v anglicku sa nepodava fazula na ranajky :-) ved ked ides do hocijakeho breakfast baru alebo cafe,hotela restiky tak dostanes full english breakfast so vsetkym co k tomu patri a 5 ks slaniny som este nikdy na ranajky nevidela mozno v USA kedze tam maju podobne ale trosku odlisne zvyky plus aj ta slanina je odlisna :-) a vajicka ti urobia na sposob aky chces nemusia to byt hned volske oka.Normalne mas fazulky,slaninu,sausages,paradajky,huby,vajcia,hash browns a black puding a k tomu bud toast alebo vyprazany chlieb......inaksie @frezia68 verim,ze ste si pochutili ja taketo typicke ranajky milujem :-)
marianne
@frezijka hladam,hladam a nic nevidim:-) ale tak si nas navnadila,ze som spravila pre muza na ranajky Tvoju verziu ,som si od neho odzdibla zo slaniny:-)) a ja som si spravila @kimlovu redkovkovu prazenicu....
abdul
Oné, takto majú vyzerať raňajky. Najbližšie budú takéto.
OT : Do adresy na TS nedávajte @ pred nickom.
erikao
mne v Londýne tiež tú fazuľu k tomu všetkému podávali; bývala som v rodine, nie v hoteli
polovacka
frezia 68 : paradox /// iba tolko v tejto debate , staci ak niekto uvedie svoj nazor alebo komentar k jedlu a receptu , momentalne sa prejavuje slovenska primitivna natura , slovaci vsade boli , vsetko vedia , najmudrejsi , najskusenejsi - proste vsetko naj-naj , skutocnost je celkom ina ( staci ak povie clovek vo svete ze je Slovak , ani tie anglicke ranajky nedostane , iba preto lebo je primitivny Slovak )
angast
@polovacka
asi ťa všade dobre poznajú - dobre meno robíš vo svete - stačí
povedať POLOVACKA a už vedia s akým primitívom majú česť
violeta
Fú, niekto sa tu prejavil, ako inteligent, vlastenec a jediný človek, ktorý žije v zahraničí a bol mimo svojej vlasti, ktorú asi radšej vždy utají. Gratulujem! Mimochodom, tiež som si dovolila vytiahnuť päty a dávali nám vo Worthingu presne takéto raňajky...
mimka946
no tak tieto raňajky by som nezjedla ani keby to malo byt spojene ranajky-obed-večera..Je tam toho veľa a tie kalorie,toto jest mesiac na ranajky a neprejdete cez dvere :-)))) ja som verna raňajkam-fitness cerealie s mliekom a kávička :)
srac
Nádhera vôní a chutí, milá a šikovná @frezia68 - a ja mám k tomu svoj osobný príbor - pre "chlopa" - dedičstvo po dedovi. Takéto "šmačne" raňajky ja chcem a môžem, žiaľ už iba obdeň!
violeta
@mimka , 2 plátky prerastenej slaniny, 1vajíčko a fazula, to predsa nie je až taká hrôza. Pozri si "peklo na talíři" je tam aj diel o zložení zdravých a diétnych fitness cereálií, samozrejme nehovorím, ak to niekto je každé ráno a dvojitú, trojitú...porciu :-D
mimka946
@violeta ale kolko je tam kalorii? a nahodou je tam toho dost ranajky nemaju byt tak syte ze si napchay na cely den.mne by takyto tanier stacil ako jedlo na 1-2dni az na tu fazulu,tu nepapam..ale nejdem to riesit a tuna koncim prajem dobru chut pri jedeni tychto mega kalorickych ranajok a potom prijemne chudnutie..
kajusiqq
:Dked som bola v irsku každo víkendové raňajky :D a verte či nie bolo na tanieri viac než na obrázku a v pohodičke sa to dalo zjesť:)).....joj dala by som si znova akurat black and white puding(jaternice) mne nechuti ale všetko ostatne ano:)....a na chlebík ešte masielko:)).fajnu paradajku huby fazuľky slaninka mini klobasky ach:)....veľa kalorii ale som vo veku ked si to ešte môžem dovoliť:)
2010
@mimka946 , a vies aky je ich obed ?... ziadnych 5 knedli hromada mukovej omacky a polievka. Daktore firmy nemaju ani prestavku a jasne ze gastrace neexistuju, moj syn obeduje za pocitacom a vacsina ma taku krabicku z domu, takze do vecere je dlhy den , ked sa odkazdeho ocakava ze prescasu aspon 1 hodinu zadarmo tak funguje kapitalizmus.


kajusiqq
no @2010 ma pravdu sestra pracuje v citi banke na dosť vysokom poste ona síce ani neraňajkuje maximálne kava a cigareta no jej najskôršie jedlo je buď sendvič na obed alebo až večera niekedy okolo 20:00......ja sa zas riadim pravidlom naranajkuj sa ako kráľ z obedom sa rozdeľ a večeru nechaj nepriateľom:)......a myslím si že taký rístup je oveľa zdravší ako prísť večer vyhladovaný vyjesť všetko čo sa da a isť si ľahnúť spať...ja napríklad najedená ani nezaspím
irenaw
bežne môj žalúdok spí o hodinku-dve dlhšie ako ja, ale cez dovolenku si ich doprajem, na čerstvom vzduchu človeku vytrávi ;-)
zuzana78
Polovacka..to uz ten nazov je primitivny a asi to je aj tak v skutocnosti s tebou,inac by take kraviny nepisal takym arogantym sposobom...v anglicku zijem 6 rokov a viem presne co sa tu je...zakladne ranajky su : volske oko,fazula ,parky anglicke,slanina opecena,tousty,prazenica bez zltok...takze nechaj si svoje nazory pre seba ked nevies...
misop
@Polovacka (20.4.2013 20:46) No sefko to si ale na velkom omyle...alebo si bol v nejakom inom anglicku ako ja, bo ja som tychto ranajok pripravil za moju UK karieru v kuchyni isto viac ako 10.000 a to v troch roznych restikach a zlozenie bolo vselijake ale fazula nechybala nikde...dnes rano som aj ja svojich kamosov pocastoval tlstymi ranajkami...








SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia