Bravčové karé
Bravčové karé

Kotleta pražského údenára fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 17. októbra 2022
Kotleta pražského údenára (fotorecept)
Foto: kimlo

Recept som objavil na internete, trocha som si ho upravil a som veľmi spokojný. Podľa názvu nevšedná špecialita, podľa chuti veľmi chutné jedlo. Zobraziť celý popisRecept som objavil na internete, trocha som si ho upravil a som veľmi spokojný. Podľa názvu nevšedná špecialita, podľa chuti veľmi chutné jedlo. Odporúčam všetkým.
Zdroj: internet

Suroviny

4 ks ( bez kosti alebo s kosťou)
150 g
3 ks (s obsahom mäsa)
6 ks čerstvé
1 bal.
1 bal.
1 PL
 (alebo voda)
1 PL




Postup

  1. 1

    Karé, ak máme v celku, nakrájame na rezne. NEKLEPAŤ! Môže sa použiť aj s kosťou ako rebierko, ja som mal bez kosti. Párky radšej kvalitnejšie s obsahom mäsa.

    Kotleta pražského údenára (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Párky pokrájame na kolieska, šunku na rezance a šampiňóny na plátky.

    Kotleta pražského údenára (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osolené a okorenené rezne prudko opečieme na troške oleja...

    Kotleta pražského údenára (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a dáme do vhodného pekáča. Položíme naň kúsky masla, prikryjeme, a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 30 minút domäkka.

    Kotleta pražského údenára (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme do výpeku z mäsa kúsok masla a orestujeme nakrájané šampiňóny, šunku a párky.

    Kotleta pražského údenára (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zaprášime hladkou múkou, orestujeme a zalejeme vývarom, aby bola zmes ponorená.

    Kotleta pražského údenára (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krátko povaríme a pridáme obidve zmiešané smotany. Varíme asi 5 minút. Potom dochutíme podľa chuti soľou a citrónovou šťavou. So soľou opatrne, slaný je výpek z mäsa, párky aj šunka.

    Kotleta pražského údenára (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené mäso vyberieme z pekáča, naservírujeme, pridáme omáčku a môžeme podávať.

    Kotleta pražského údenára (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s knedľou alebo cestovinou.

    Kotleta pražského údenára (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

sracz
Výborne, @Kimlo kamarát, to vôbec nevyzerá zle, ba priam naopak lákavo, vábivo, lahodne, prudko jedlé a hodné nasledovania! Mám KK "Pražský labužník z českej reštaurácie v Mníchove r. 1991", kde na str. 131 je rcp na "Kotleta pražský labužník", ak máš záujem pošlem, Tvoju adresu mám! Maj pekný nový týždeň!
chemik
Připomínka pražské klasiky z lepších restaurací, kdy měkoučké pražské párky voněly, křupaly a byly lehké, takže se k nim ty žampiony a smetana ke šlehání hodily s tou jemnou omáčkou i pro dámy.
kimlo
@obor123 (17.10.2022 14:34)
Vďaka za komentár, je to výborné jedlo, vyskúšaj a uvidíš.. :-)
kimlo
@frezia68 (17.10.2022 14:54)
Vyskúšaj aj odľahčenú verziu, nemusí všetko chutiť každému. Zdravých receptov je tu dosť, tak ja radšej pridám aj nejaký chutnejší... :-D
kimlo
@terinka55 (17.10.2022 16:54)
Vďaka, suroviny sú dobré, záleží na párkoch a šunke :-)
kimlo
@sracz (17.10.2022 17:21)
Vďaka Feri, pošli recept, ale nie na post.sk, tú adresu som zrušil. Napíš redakcii oni Ti pošlú môj mail, nechcem to tu zverejňovať kvôli spamom.
1x sracz
kimlo
@chemik (17.10.2022 18:32)
Presne si to vystihol, lepšie by som to nenapísal... :-)
kvakac
Ďalšia zmena a celkom dobrá. Páči sa mi už si to ukladám. Musím si obstarať kvalitne parky, lebo aj keď majú väčší podiel mäsa nemusia byť chutné. Šunku si urobím sám a kvalitnú. Tú sa chystám v blízkej dobe urobiť, tak potom to vyskúšam. Vďaka za recept.
sracz
@kimlo (18.10.2022 06:53)

Pochopil som, ďakujem, redakcii pošlem a Ty mi môžeš odpovedať na moju nezmenenú adresu!
1x kimlo
milko22
Skoro som sa zadrhol so slinami :-) Takéto môžem. Ďakujem Bohu, že ma nepotrestal vegetariánstvom! Urobím si to, keď budem sám doma, aby mi to nezjedli :-)
1x kimlo
kimlo
@kvakac (18.10.2022 15:47)
Vďaka kamarát, budem rád ak recept skúsiš. Dnes sa už dajú zohnať aj kvalitné párky, a domáca šunka v Tvojom podaní povýši tento pokrm o ďalší level..
kimlo
@sracz (18.10.2022 17:13)
Ďakujem za úryvok z knižky, tú ešte nemám, chodievam po blšákoch tak ju pozriem. Bohužiaľ Tvoja mailová adresa zostala v mojom zrušenom účte na post.sk, takže ak máš nejakú možnosť mi ju poslať, budem rád.
kimlo
@milko22 (19.10.2022 13:43)
Potešil ma Tvoj príspevok, verím že až vyskúšaš, budeš spokojný. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia