Kotleta pražského údenára fotorecept
Foto: kimlo
Recept som objavil na internete, trocha som si ho upravil a som veľmi spokojný. Podľa názvu nevšedná špecialita, podľa chuti
veľmi chutné jedlo. Zobraziť celý popisRecept som objavil na internete, trocha som si ho upravil a som veľmi spokojný. Podľa názvu nevšedná špecialita, podľa chuti
veľmi chutné jedlo. Odporúčam všetkým.
Zdroj: internet
Suroviny
4 ks ( bez kosti alebo s kosťou) |
|
150 g |
|
3 ks (s obsahom mäsa) |
|
6 ks čerstvé |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
(alebo voda) |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Karé, ak máme v celku, nakrájame na rezne. NEKLEPAŤ! Môže sa použiť aj s kosťou ako rebierko, ja som mal bez kosti. Párky radšej kvalitnejšie s obsahom mäsa.
-
2
Párky pokrájame na kolieska, šunku na rezance a šampiňóny na plátky.
-
3
Osolené a okorenené rezne prudko opečieme na troške oleja...
-
4
...a dáme do vhodného pekáča. Položíme naň kúsky masla, prikryjeme, a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 30 minút domäkka.
-
5
Potom pridáme do výpeku z mäsa kúsok masla a orestujeme nakrájané šampiňóny, šunku a párky.
-
6
Zaprášime hladkou múkou, orestujeme a zalejeme vývarom, aby bola zmes ponorená.
-
7
Krátko povaríme a pridáme obidve zmiešané smotany. Varíme asi 5 minút. Potom dochutíme podľa chuti soľou a citrónovou šťavou. So soľou opatrne, slaný je výpek z mäsa, párky aj šunka.
-
8
Upečené mäso vyberieme z pekáča, naservírujeme, pridáme omáčku a môžeme podávať.
-
9
Podávame s knedľou alebo cestovinou.
Vďaka za komentár, je to výborné jedlo, vyskúšaj a uvidíš.. :-)
Vyskúšaj aj odľahčenú verziu, nemusí všetko chutiť každému. Zdravých receptov je tu dosť, tak ja radšej pridám aj nejaký chutnejší... :-D
Ďakujem @haji
Vďaka, suroviny sú dobré, záleží na párkoch a šunke :-)
Vďaka Feri, pošli recept, ale nie na post.sk, tú adresu som zrušil. Napíš redakcii oni Ti pošlú môj mail, nechcem to tu zverejňovať kvôli spamom.
Presne si to vystihol, lepšie by som to nenapísal... :-)
Pochopil som, ďakujem, redakcii pošlem a Ty mi môžeš odpovedať na moju nezmenenú adresu!
Vďaka kamarát, budem rád ak recept skúsiš. Dnes sa už dajú zohnať aj kvalitné párky, a domáca šunka v Tvojom podaní povýši tento pokrm o ďalší level..
Ďakujem za úryvok z knižky, tú ešte nemám, chodievam po blšákoch tak ju pozriem. Bohužiaľ Tvoja mailová adresa zostala v mojom zrušenom účte na post.sk, takže ak máš nejakú možnosť mi ju poslať, budem rád.
Potešil ma Tvoj príspevok, verím že až vyskúšaš, budeš spokojný. :-)
!!! Ňema problema !!! frabla47@gmail.com Ahoj!