Foto: olinecka
Nepečená jednoduchá dobrota na poslednú chvíľu, ktorá poteší.
25
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Suroviny... Salko uvaríme deň vopred - konzervu dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme 2 hodiny.
-
2
Sušienky rozmixujeme, dáme do misy, pridáme uvarené Salko, nastrúhané maslo a mleté vlašské orechy. Vypracujeme a hmotu dáme do chladničky stuhnúť, aby sa nám dobre robili guľky.
-
3
Potom z hmoty mokrými rukami vytvarujeme guľky, ktoré postupne namáčame do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Pred podávaním môžeme ozdobiť a dať do papierových košíčkov.
Keď pridáš posekané medové platy tak to bude chutiť, ako marlenka. Príjemné prežitie sviatkov.
( úvaha: nehodil by sa do nich r-um, alebo višňový likér?)
Ďakujem.
Je to rozpustená biela čokoláda. Do sáčku na zdobenie malá dierka. Prajem príjemne prežitie veľkonočných, sviatkov.