
Dýňové (tekvicové) cannelloni
Dají se dělat ze všech dýní a ze všech jsou výborné. V kombinaci se...

Kuřecí paličky v meruňkové marinádě
Recept jsem dostala meilem bez uvedení autora a protože je to docela zvláštní marináda, nebyla bych...

Mrkvovo-tvarohová nátierka so syrom a tofu
Do misky nastrúhame tvrdý syr, stačí aj 100g, nemusí byt veľa pretože tofu, ktoré...

Makové vafle s makovým krémem
Všechny suroviny na vafle dáme do mísy a metlou ušleháme. Necháme 15 minut odpočinout a pak...

Esquites
Kníhkupectvá tuná majú ťažký život, a veľa kníh sa predáva pod cenu. Tak som si kúpil za pár euro knižku Pablova kuchyňa, tajomstvá juhoamerickej kuchyne....

Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou
Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny...

Bravčové s údeným tofu a brokolicou
Manžel má rád mäso. Ja mám rada tofu. Obaja máme radi brokolicu. Obaja vieme...

Ružové dukáty s kúskami ruží
Potrebujeme: 100g mliečnej čokolády, za dve hrste čerstvých ružových lupienkov (nie z kvetinárstva ani niako chemicky...

Pohankové rohlíčky
Vše zpracujeme na hladké těsto, není třeba přidávat mouku na propracování. Těsto necháme 2 hodiny...

Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....

Jesenný ovocný šalát
Šťavu z pomarančov alebo mandariniek zvaríme s medom a necháme 10 minút na miernom ohni povrieť...

Cviklový šalát
Cvikle (stredne veľké) uvaríme v osolenej vode, po vychladnutí ich očistíme a postrúhame na...

Kokosové bonbóny
Koláčiky ktoré patria k vianociam pretože vydržia dlho, nepokazia sa a detičky ich majú veľmi radi....

Plnené zemiaky
Umyté zemiaky prekrojíme na polovice a vydlabeme stred cca 1cm. Pripravíme si cibulu ktorú si udusíme a...

Kalorické guľôčky
Pre niekoho úplne normálne, veď všetko sladké a mastné je nezdravé a aj tak to jeme....

Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom
Recept od Martiny Grňovej (www. foodlover. sk), ktorý si vyskúšali výhercovia marcového kola našej súťaže Varíme...

Chilli omáčka
Da jest len s rohlikom. Je to super aj ako priloha napr. ku grilovanemu masu...

Amaretto zo slivkových kôstok
Rozmýšľal som, ako využiť kôstky zo sliviek, ktoré mi zostali po varení lekváru. Našiel...

Jednoduchá ryža s hlivou
Jednoduché a zároveň chutné. Al dente ryža, jemná hliva a aromatický syr.

Cheesecake
Toto je dalsia pochutka, ktora je vhodna pre dojciace matky, ktore sa vyhybaju alergenom :)...

Čučoriedkové jarné cupcaky s mrveničkou
Tieto cupkaky sú krásne nadýchané, na jar ako stvorené. Môžeme ich kombinovať s rôznym sezónnym ovocím....

Mrkvové cupcakes
Kokosové mlieko dáme na pár hodín do chladničky. Mrkvu očistíme a nastrúhame na najjemnejšom strúhadle, ...

Citrónovo-šafranové pečené krídelká
Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem...