prazdny

Vyprážané jablkové kolieska podľa hercov z novej Perinbaby

Dezerty

Vynikajúce a pritom celkom jednoduché vyprážané jabĺčka v cestíčku si pre nás pripravili herci Lukáš Frlajs a Valéria Frištik, ktorí stvárnili hlavné postavy v novom filme Perinbaba a dva svety....

prazdny

Chlieb v pyžame

Bezmäsité jedlá

Rýchla večera, ak zostane chlieb z predošlého dňa

prazdny

Polievka zo zeleninového vývaru

Bezmäsité jedlá

Zvykla som si odlievať vodu z uvarených zemiakov alebo z inej zeleniny (napr. brokolice). Je...

prazdny

Kačacie prsia s lokšou plnenou orechmi a hríbmi

Hlavné jedlá

Na očistených kačacích prsiach narežeme kožu a poukladáme ich na rozpálenú panvicu bez tuku kožou nadol. Sprudka opečieme...

prazdny

Jablkový koláč s vôňou perníka

Koláče

Dokáže ho upiecť každý.

prazdny

Hoky s cuketovo-zemiakovými plackami

Hlavné jedlá

Zemiaky a cuketu aj so šupkou nastrúhame. Pridáme 1kl oleja a jemne osolíme.

prazdny

Kačacia pečeň s višňovou omáčkou

Hlavné jedlá

Tokajské víno a koňak dáme do hrnca, zohrejeme na 50 °C, zapaľovačom zapálime a necháme vyhorieť...

prazdny

Francúzska šošovica so šalátovými zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Do hrnca dáme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak restujeme pár minút.

prazdny

Ryžový šalát

Bezmäsité jedlá

Prvýkrát sme ochutnali tento šalát v tureckej reštaurácii a odvtedy ho robím k pečenému kuraťu ochutenému harissa...

prazdny

Omeleta pórová

Bezmäsité jedlá

Ak máte radi omelety - skúste pórovú.

prazdny

Králičie stehná na červenom Vermute so šalviou

Hlavné jedlá

Dnešný nedeľný obed z králičieho mäsa.

prazdny

Rezance s tvarohom a marhuľami

Dezerty

Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme ich.

prazdny

Ananásový nákyp

Dezerty

Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka. Scedíme ich a necháme odkvapkať.

prazdny

Vanilkovo - ryžový srnčí chrbát

Koláče

Našla som tento recept na recepty cz a veľmi zaujal svojou jednoduchosťou a po ochutnaní, môžem...

prazdny

Zmrzlinky

Dezerty

my máme najradšej s touto plnkou

prazdny

Treska so šunkou (Bacalao con jamón)

Hlavné jedlá

Jednoduchá stredomorská záležitosť.

prazdny

Džuveč na piatok

Bezmäsité jedlá

Tento recept som dostala kedysi dávno od svojej priateľky - Bulharky. Robievali ho doma v piatok, kedysi sa v piatok dodržiaval pôst a mäso sa nejedlo, preto je bez mäsa....

prazdny

Cukina so závojom

Bravčové mäso

Mleté mäso opražíme na cibuli, pridáme varenú ryžu, kečup, vajce, soľ, mleté...

prazdny

Hermelínove rezne s naloženými hubami

Bezmäsité jedlá

5dl naložených hríbov, (pôvabnica fialová, muchotrávka červenkastá, rýdziky), hermelín, vajce, mandle, strúhanka, hl. múka, olej na vysmážanie....

prazdny

Creme Catalana Guadeloupe

Dezerty

Tradičný dezert popisovaný už v stredovekých knihách. Smotana, žĺtka, cukor a karamel, dochutený...

prazdny

Čerešňové húseničky

Dezerty

Urobíme si palacinkové cesto hustejšie, ako na klasické palacinky. Ked´Vám ostávajú v špajze čerešne, vykôskujte ich...

prazdny

Ostrá kuracia polievka

Kuracie mäso

Kuracie stehná s kosťou uvaríme domäkka. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na masti, poprášime múkou a urobíme...

prazdny

Muffinky od Bibianky

Dezerty

Pripravovali sme, miešali, ukladali, zalievali, piekli, a potom sme s našou dcérou...

prazdny

Tortička

Večera

Super pochválená torta na oslavy pre tých čo uprednostňujú slané

prazdny

Pizza

Hlavné jedlá

Táto pizza je velmi jednoducha a vysledok stoji za to. ODPORUCAM

prazdny

Cuketový sendvič s hlivou a olivami

Hlavné jedlá

Umytú cuketu rozpolíme a vyberieme vnútro. Vybraté vnútro cukety nakrájame na malé kocky.

prazdny

Slaninovo-cibuľkové haruľky

Večera

Najviac obľúbené u nás sú haruľky, do ktorých obmieňam suroviny.

prazdny

Ryžový závitok plnený špargľou

Bravčové mäso

Špargľu ak máme čerstvú uvaríme v slanej vode. Ak máme zaváranú tak ju scedíme. Špargľu obalíme...

prazdny

Vianočné kôpky z rybky - aj pre detičky

Hlavné jedlá

Dnes som rozmýšľala, akú rybku urobiť na Vianoce môjmu ročnému synovi... tak som vymyslela takéto...

prazdny

Maxi mokkamuffiny

Dezerty

Najprv si zmiešame všetky sypké suroviny, potom pridáme tekuté. Medzitým si predohrejeme rúru na 180°C....

prazdny

Panna cotta s vôňou bazy

Dezerty

Je sezóna tejto voňavej liečivky, dostala som už hotový produkt - bazový sirup, tak som...