Orechová štrúdľa v karamelovej omáčke
Andrej Hurajt
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 24. januára 2013
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 24. januára 2013

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
3 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme, vykrojíme z neho trojuholníky, potrieme ich žĺtkom a dáme do rozohriatej rúry na 180 °C na 3 minúty.
- 2
Nasekané alebo pomleté orechy sparíme horúcou smotanou, v ktorej sme varili aj citrónovú kôru s cukrom a vanilkovým cukrom. Po vychladnutí zašľaháme do masy mascarpone.
- 3
Na omáčku pripravíme karamel, ktorý za stáleho miešania postupne zalievame smotanou. Štrúdľu dokončíme priamo na tanieri – orechovú zmes servírujeme medzi štrúdľové trojuholníčky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu