Orechová štrúdľa v karamelovej omáčke

Andrej Hurajt
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 24. januára 2013
Orechová štrúdľa v karamelovej omáčke
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
3 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
1 ks
200 g rôzne
100 g
100 g
100 ml
Na karamel:
80 g
180 ml




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme, vykrojíme z neho trojuholníky, potrieme ich žĺtkom a dáme do rozohriatej rúry na 180 °C na 3 minúty.

  2. 2

    Nasekané alebo pomleté orechy sparíme horúcou smotanou, v ktorej sme varili aj citrónovú kôru s cukrom a vanilkovým cukrom. Po vychladnutí zašľaháme do masy mascarpone.

  3. 3

    Na omáčku pripravíme karamel, ktorý za stáleho miešania postupne zalievame smotanou. Štrúdľu dokončíme priamo na tanieri – orechovú zmes servírujeme medzi štrúdľové trojuholníčky.

Diskusia k receptu

45678
Vyzerá to chutne, ale urobiť to bude asi kumšt :-))
denyany
umelecké dielo! človek by ani nevedel, z ktorej strany sa do toho pustiť. ale určite by som sa do toho pustila s obrovskou chuťou.
vierutt
@45678 , nemyslím si,že je to zložité, trochu práce je len s tým karamelom. Ale toto musí chutiť fantasticky - orechy, mascarpone a karamel!!! Čo k tomu dodať?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia