Foto: sanynka
Tento koláčik pečiem uz štyry roky, je u nás veľmi oblúbený, verím, že poteši niekoho aj na vareche a možno viacerí bezlepkači ho Zobraziť celý popisTento koláčik pečiem uz štyry roky, je u nás veľmi oblúbený, verím, že poteši niekoho aj na vareche a možno viacerí bezlepkači ho dôverne poznajú.Ja mám viacero verzií, teraz som robila túto... (Kto pozna Zdravičko vo Freshmarkete,tam maju podobne,niekoĺko verzií)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pšeno premyjeme,dame variť,vodu zlejeme a dame novu vodu a varime.Kto pozná pšeno,vie prečo,pri nedodržaní je horké.Vodu dame na 4 prsty, aby vznikla kašovitejšia hmota.Pridame 2 Pl medu a z pudingu môžeme odobrať čl a pridať do psena,aby bolo hustejšie.Ja som dala do pšena lyžicu karobu,môže byť aj kakao.x( nemusíte,podla chuti)) Keď je uvarené,rovnomerne roztrieme po stredne veľkom plechu. Posypeme malinami.Ak nemame čerstvé,použijeme mrazené.
- 2
Dame variť puding klasickým spôsobom,ale dala som 4 dcl ryž.mlieka,aby bol hustý.Pridame 2Pl medu a na záver postrúhané jablko. nechala som dve minuty postáť a poliala som pšeno.
- 3
Dáme na 15min. zapiecť a hotovo. Keď trocha vychladne rozkrájame,prizdobíme malinami a papáme;) Je dobrý aj na raňajky. My doma milujeme aj verziu s makom( mletý mak s jablkami a medom)to je tiež riadna mňamka..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Plech strednej veĺkosti mám 30x25cm.
Tieto pšenové koláče najmä s makom,milujú aj moji dvaja chlapci,oni síce nie sú bezlepkáči,ale vždy pečiem tak, aby sme mohli papať všetci:)
Tento druh je super šťavnatý..