Bezlepkový pšenný čoko-koláč

sanynka - bez fotkysanynka, 16. mája 2014
Bezlepkový pšenný čoko-koláč
Foto: sanynka

Tento koláčik pečiem uz štyry roky, je u nás veľmi oblúbený, verím, že poteši niekoho aj na vareche a možno viacerí bezlepkači ho Zobraziť celý popisTento koláčik pečiem uz štyry roky, je u nás veľmi oblúbený, verím, že poteši niekoho aj na vareche a možno viacerí bezlepkači ho dôverne poznajú.Ja mám viacero verzií, teraz som robila túto... (Kto pozna Zdravičko vo Freshmarkete,tam maju podobne,niekoĺko verzií)

12
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g (lúpané proso)
1 ks
250 g
4 dcl
4 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    Pšeno premyjeme,dame variť,vodu zlejeme a dame novu vodu a varime.Kto pozná pšeno,vie prečo,pri nedodržaní je horké.Vodu dame na 4 prsty, aby vznikla kašovitejšia hmota.Pridame 2 Pl medu a z pudingu môžeme odobrať čl a pridať do psena,aby bolo hustejšie.Ja som dala do pšena lyžicu karobu,môže byť aj kakao.x( nemusíte,podla chuti)) Keď je uvarené,rovnomerne roztrieme po stredne veľkom plechu. Posypeme malinami.Ak nemame čerstvé,použijeme mrazené.

  2. 2

    Dame variť puding klasickým spôsobom,ale dala som 4 dcl ryž.mlieka,aby bol hustý.Pridame 2Pl medu a na záver postrúhané jablko. nechala som dve minuty postáť a poliala som pšeno.

  3. 3

    Dáme na 15min. zapiecť a hotovo. Keď trocha vychladne rozkrájame,prizdobíme malinami a papáme;) Je dobrý aj na raňajky. My doma milujeme aj verziu s makom( mletý mak s jablkami a medom)to je tiež riadna mňamka..

Diskusia k receptu

frezia68
@sanynka : vítaj na Vareche :-) ,neviem,či ho urobím,ale napíš rozmer plechu,v ktorom si zapekala.Ak ho urobím,tak pridám aspoň 70% čokoládu :-))) a ďakujem.
sanynka
Ďakujem za privítanie,už sa tu mocem dlho,len som nič nepridávala,mnohé recepty z varechy poznámcuž dávno...
Plech strednej veĺkosti mám 30x25cm.
Tieto pšenové koláče najmä s makom,milujú aj moji dvaja chlapci,oni síce nie sú bezlepkáči,ale vždy pečiem tak, aby sme mohli papať všetci:)
Tento druh je super šťavnatý..
martaj
chcem urobit s makom - v tom pripade nemam dat puding? dakujem za info :)
sanynka
V tom prípade nemusíš, ja robievam mak s postrúhaným jabĺčkom a sladím to medom:-) Je to potom také akurát potierateľné na korpus.A kľudne daj riadnu vrstvu na vrch. Si mi práve urobila chuť na mak:-P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia