Palacinky s kuracinou mozzarellou a rajčinami

divien - bez fotkydivien, 20. júla 2014
Palacinky s kuracinou mozzarellou a rajčinami
Foto: divien

Podľa chuti možno obmieňať suroviny, môže sa použiť napr. ovčí syr, červená repa, nejaká ta zelina :) a pre líniu namiesto dressingu biely jogurt.

4
porcie
25 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto na palacinky:
500 ml
2 ks
200 g
Ostatné suroviny:
10 - 12 ks
400 g
1 ks (malá)
1 ks
2 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si palacinky. (Namiesto hladkej múky dávam polohrubú, palacinky tak majú zaujímavejšiu štruktúru). Z uvedeného množstava mi vyšlo 10 palaciniek, kedže sa plnia mäskom, môžu byť troška hrubšie.)

  2. 2

    Kuracie mäso nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme a na olivovom oleji orestujeme. Mäso vyberieme a na výpeku, ktorý ostane po kuracine, do zlatohneda opražíme nakrájanú cibuľku a zalejeme so smotanou, urobíme zálievku na zapekanie.

  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Zapekaciu misu vytrieme olejom alebo maslom, palacinky namažeme dressingom, prípadne pre light verziu bielym jogurtom. Do palaciniek poukladáme orestované kuracie rezančeky, stočíme a poukladáme do zapekacej misy. Na palacinky pridamé nakrájané paradajky a mozzarelu a zalejeme zálievkou s cibuľkou. Pečieme cca 8 minút.

  4. 4

    Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou. Ako prílohu som pridala opekané zemiaky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia