Podľa chuti možno obmieňať suroviny, môže sa použiť napr. ovčí syr, červená repa, nejaká ta zelina :) a pre líniu namiesto dressingu biely jogurt.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto na palacinky: | |
| 500 ml |
|
| 2 ks |
|
| 200 g |
|
| Ostatné suroviny: | |
| 10 - 12 ks |
|
| 400 g |
|
| 1 ks (malá) |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 250 ml |
|
Postup
-
1
Pripravíme si palacinky. (Namiesto hladkej múky dávam polohrubú, palacinky tak majú zaujímavejšiu štruktúru). Z uvedeného množstava mi vyšlo 10 palaciniek, kedže sa plnia mäskom, môžu byť troška hrubšie.)
- 2
Kuracie mäso nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme a na olivovom oleji orestujeme. Mäso vyberieme a na výpeku, ktorý ostane po kuracine, do zlatohneda opražíme nakrájanú cibuľku a zalejeme so smotanou, urobíme zálievku na zapekanie.
- 3
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zapekaciu misu vytrieme olejom alebo maslom, palacinky namažeme dressingom, prípadne pre light verziu bielym jogurtom. Do palaciniek poukladáme orestované kuracie rezančeky, stočíme a poukladáme do zapekacej misy. Na palacinky pridamé nakrájané paradajky a mozzarelu a zalejeme zálievkou s cibuľkou. Pečieme cca 8 minút.
- 4
Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou. Ako prílohu som pridala opekané zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu