Pomarančový steak

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009

Suroviny

4 ks
150 g
2 PL
50 g
50 g
50 g
1/2 ks
50 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Rezy sviečkovice alebo roštenky opatrne narežeme tak, aby sme otvor mohli vyplniť plnkou, ktorú si pripravíme z 50g masla, nastrúhanej pomarančovej a citrónovej kôry, nasekaných alebo nastrúhaných mandlí, orechov, hrozienok a zo strúhanky.

  2. 2

    Plnku osolíme, rozriedime pomarančovou šťavou a premiešame. Naplnené otvory v rezoch uzavrieme špáradlami a steaky grilujeme v rozpálenom masle z každej strany asi 4 minúty.

  3. 3

    Každú stranu steaku potrieme pred grilovaním pomarančovou a citrónovou šťavou.

  4. 4

    Z hotových steakov odstránime špáradlá. Podávame so zemiakovou kašou, ozdobené mesiačikmi pomaranča.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia