Postup
-
1
Rezy sviečkovice alebo roštenky opatrne narežeme tak, aby sme otvor mohli vyplniť plnkou, ktorú si pripravíme z 50g masla, nastrúhanej pomarančovej a citrónovej kôry, nasekaných alebo nastrúhaných mandlí, orechov, hrozienok a zo strúhanky.
- 2
Plnku osolíme, rozriedime pomarančovou šťavou a premiešame. Naplnené otvory v rezoch uzavrieme špáradlami a steaky grilujeme v rozpálenom masle z každej strany asi 4 minúty.
- 3
Každú stranu steaku potrieme pred grilovaním pomarančovou a citrónovou šťavou.
- 4
Z hotových steakov odstránime špáradlá. Podávame so zemiakovou kašou, ozdobené mesiačikmi pomaranča.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu