Pipi - zakliata polievka fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 20. apríla 2013
Pipi - zakliata polievka (fotorecept)
Foto: stefanm

Pri tejto práci som vychádzal z nepreberného množstva receptov na prípravu Ruského národného jedla : "Boršč" . Recept som upravil do tzv.adrenalinovej podoby , pretože som použil kuracie mäso , určite privezené zo susednej , severne položenej krajiny , kde naša krajina naše kurčatá vyváža , oni ich tam spracujú a napichajú (vraj!) tekutinou a potom u nás predávajú .

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Na úvod vysvetlím názov ! "Pipi" - preto lebo jedlo je spracované z mäsa zvieraťa ktoré za živa vydáva zvuky pí-pí , z kuracieho . Keby bolo zo psa tak by to bolo hav-hav a keby z koňa tak mi-ha ! .... A "zakliata" preto lebo som ju zaklial a vydarí sa vám len vtedy , ak si tento recept pridáte do svojej kuchárskej knihy . Ináč sa ju ani nepokúšajte robiť !!!

    Pipi - zakliata polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájanú zeleninu do polomäkka uvaríme v slanej vode . Zvlášť si predvaríme aj cviklu .

    Pipi - zakliata polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na kocky nakrájané mäso ...

    Pipi - zakliata polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... krátko opražíme na rozohriatom oleji , osolíme , pridáme koreniny ...

    Pipi - zakliata polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... paradajkový pretlak a ...

    Pipi - zakliata polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... predvarenú zeleninu aj s vodou .

    Pipi - zakliata polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cviklu nakrájame a ...

    Pipi - zakliata polievka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ... spolu s kapustou pridáme do polievky . Povaríme a podávame .

    Pipi - zakliata polievka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na tanieri dochutíme kyslou smotanou . Nezabudnite pridať recept do svojej KK a zapiť pivom . :) . Varte s úsmevom !!!

    Pipi - zakliata polievka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
... len pridávajte , pridávajte . Už mám pre vás pripravený aj môj obľúbený gastrovideoklip z tejto práce . Peknu , rusku dumu !!!
Dumky mám rada,boršč už menej :-))) a podľa krásy dumky si Ťa pridám do KK,tak sa snaž,napr.:"Po dikim stepjam Zabajkala" nemám azbuku.
tak milá @frezia68 , možno ťa to poteší . Objavil som totiž pri rozhodovaní , že čo k tomu akožeboršču by pasovalo akožedumku ale na prekvapenie som sa prejavil , ako sa na Prešovčana patrí a pridal som prešovskú hudobnú partiu Hrdza s ich , pre mňa krásne spracovanou Ruskou ľudovou pesničkou Dumy.




Pridaj komentár k receptu: