Foto: stefanm
Pri tejto práci som vychádzal z nepreberného množstva receptov na prípravu Ruského národného jedla : "Boršč" . Recept som upravil do tzv.adrenalinovej podoby , Zobraziť celý popisPri tejto práci som vychádzal z nepreberného množstva receptov na prípravu Ruského národného jedla : "Boršč" . Recept som upravil do tzv.adrenalinovej podoby , pretože som použil kuracie mäso , určite privezené zo susednej , severne položenej krajiny , kde naša krajina naše kurčatá vyváža , oni ich tam spracujú a napichajú (vraj!) tekutinou a potom u nás predávajú .
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na úvod vysvetlím názov ! "Pipi" - preto lebo jedlo je spracované z mäsa zvieraťa ktoré za živa vydáva zvuky pí-pí , z kuracieho . Keby bolo zo psa tak by to bolo hav-hav a keby z koňa tak mi-ha ! .... A "zakliata" preto lebo som ju zaklial a vydarí sa vám len vtedy , ak si tento recept pridáte do svojej kuchárskej knihy . Ináč sa ju ani nepokúšajte robiť !!!
-
2
Nakrájanú zeleninu do polomäkka uvaríme v slanej vode . Zvlášť si predvaríme aj cviklu .
-
3
Na kocky nakrájané mäso ...
-
4
... krátko opražíme na rozohriatom oleji , osolíme , pridáme koreniny ...
-
5
... paradajkový pretlak a ...
-
6
... predvarenú zeleninu aj s vodou .
-
7
Cviklu nakrájame a ...
-
8
... spolu s kapustou pridáme do polievky . Povaríme a podávame .
-
9
Na tanieri dochutíme kyslou smotanou . Nezabudnite pridať recept do svojej KK a zapiť pivom . :) . Varte s úsmevom !!!
Diskusia k receptu