
Špagety so šampiňónovou omáčkou
Špagety sa dajú pripraviť s rôznymi omáčkami. Huby sa k tomuto účelu hodia znamenite. Či...

Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom
Ľahké a jednoduché, aj keď sa tak na prvý pohľad nezdá. Nám všetkým veľmi chutia,...

Kokosové praclíky
Tento recept je v nasej rodine velmi oblubeny, na vianocnom stole nesmie chybat.....

Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....

Mrkvičková nátierka
Nastrúhame si na jemnej starne struháka mrkvu, tvrdý syr, /môže sa pridať aj malá cibuľka podľa chuti/....

Figy plnené čokoládou
Kvalitnú mliečnu čokoládu nalámeme do misky, šľahačkovú smotanu dáme do kastrólika spolu s 10 klinčekmi a necháme...

Banánový chlebík podľa moderátorky Katky Brychtovej
Dcéra obľúbenej moderátorky má odmalička rada banány aj čokoládu a tieto dve ingrediencie sa v tomto banánovom...

Vajíčkovo-zelerovo-kapustový šalát či nátierka
Tento šalát som len tak vymyslela podľa surovín, ktoré mám rada. Dá sa natierať aj...

Polievka za ,,facku,,
Vonku je horúco, dnu dusno ... Ale žalúdok neberie ohľad, chce byť plný! Predstava, že...

Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou
Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou plnkou. Plnku spravíme tak, ...

Rastlinné mlieko z kešu orieškov
Keď rastlinné mlieko, tak len domáce. Presne viete, z akých surovín je pripravené a...

Medové pyšteky
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého za stáleho šľahania prilievame tekutý studený med. Potom...

Slané palačinky s mozečkem
Tyto palačinky znám z dětství, dělala je moje maminka. Je to dávno, ale mám...

Bazalková pochúťka
Niečo na ochutnávku z jarnej prírody. Rýchlo spravené a všetkým chutí.

Obložené chlebíčky zo zemiakov
Recept mam z časopisu už dávnejšie a je pre tých, ktorí musia dodržiavať bezlepkovú diétu...

Zaúdený pstruh s hráškovým pyré
Filety pstruha očistíme, umyjeme a osolíme. Očistené filety zrolujeme a uložíme na sito pre lepšie údenie...

Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami
Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...

Cuketový krém s lieskovcami a kakaovou omáčkou
Cuketu umyjeme, podstránime jadierka, pokrájame a dužinu povaríme desať minút v kokosovom mlieku.

Keksíky z pšenično-ražnej múky
Z pšenično ražnej muky som ešte drobné pečivo nerobila, tak som chcela skúsiť, podarilo sa. Sú fajné...