Maggi Masala
Je to indický street food. Jedol som to strašne dávno a bolo to fakt veľmi dobré....
Višňové Raffaello guľôčky
Čokoládovo-kokosové guľôčky plnené lyofilizovanými višňami sú bez lepku, laktózy a pridaného cukru.
Jarné Tofu v aspiku
Chutná veľkonočná pochúťka prichádza v odľahčenom bezmäsitom prevedení. Vyskúšajte, ako chutí Tofu v aspiku...
Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami
Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...
Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou
Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešame s créme fraiche,...
Syrovobrokoličková variácia študenta
Ako pravý študent väčšinou sa moje kuchárske umenie sústreďuje na cestoviny na rôzny spôsob, preto Vám...
Banánové raw košíčky na rýchle zjedenie
Banány ja môžem. Len nemám rada tie príliš dozreté, z tých potom vymýšľam takéto „recyklačné“...
Camarão na Moranga
Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci....
Affogato s kávovou penou
Granita: Simple sirup (cukor a voda v pomere 1:1 – 13 g cukru a 13 g vody) rozmiešame a...
Štipľavý dip s čili papričkou
Dokonalý steak je lahôdka. Jeho skvelú chuť podporí aj výborný štipľavý dip s čili papričkou.
Čokoládové burizónové košíčky
Robievate doma nepečené sladkosti z burizónov s karamelom? Tak tieto čokoládové burizónové košíčky si určite zamilujete tiež....
Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli
Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a...
Bôčik v kapuste
Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky (asi po 150 g). Jednotlivé kúsky osolíme a dáme do...
Bábovka z Lovčice
Aj ja pridávam recept , myslím, že je starý asi 40 rokov, lebo moja mama túto bábovku...
Vianočné makové koláčiky
Mak v koláčoch a drobnom pečive je veľmi príjemnou surovinou. Tieto koláčiky robíme každoročne, tešia...
Jablká s penou a cider granitou
Jablková pena: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy, dáme do kastróla s...
Zemiakové placky s údeným lososom
Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...
Bezlepkové cviklové halušky s bryndzou
Hádam každý z nás si rád pochutná na tradičných slovenských bryndzových haluškách so slaninkou. Ale čo tak trošku ich prifarbiť tým najzdravším farbivom aké príroda ponúka?...
Rybacia fileta na fazuľke
Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...
Rezance s citrónovou omáčkou
CITRON UMYJEME HORUCOU WODOU. KORU OSTUHAME A Z CITRONA VYTLACIME STAVU. SALWIU OPLACHNEME OSUSIME NAKRAJAME DAME ICH...
Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.
Lieskovcovo–hubová plnka
Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo rozpustíme vo väčšej panvici a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak....
Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob
Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou....
Emmkine muffinky
Tieto muffinky robievam najčastejšie, dcérkine milované (preto Emmkine) a samozrejme pre milovníkov čokolády ako stvorené :-)