Čokoládový pohár s čučoriedkami a so šľahačkou
Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 29. novembra 2021
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 29. novembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Obidve čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme 10 ml smotany, ružové korenie a zamiešame. Rozdelíme do 4 pohárov, necháme v chlade stuhnúť.
- 2
Do džemu roztlačíme čučoriedky (zopár si necháme na ozdobu), pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, šťavu a nastrúhanú čokoládu, dobre premiešame a rozdelíme do pohárov na čokoládu. Posypeme plátkami mandlí.
- 3
Smotanu vyšľaháme a šľahačku nanesieme na čokoládovo–ovocnú zmes. Ozdobíme čučoriedkami, mandľovými lupienkami a nastrúhanou čokoládou.
Tiež Čokoládový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu