Jogurtová panna cotta s mangom a limetkou
Jednoduchý a výborný dezert na letné dni. (U nás je 36 °C). Ovocie obmieňam podľa...
Losos s pórom a kaparami
Pohodové jedlo do sychravých chladných dní. A ak zoženiete kvalitného lososa, povýšite ho na dobrý nedeľný obed....
Veľkonočné mafiny so šľahačkovým hniezdom a vajíčkami
Neodolateľné mafinky najmä pre milovníkov šľahačky.
Dokonalé grilovanie s mini hamburgermi bez lepku
Žiadna dobrá letná grilovačka sa nezaobíde bez hamburgerov. Pri našich farebných žemličkách potešíte nielen svoj žalúdok,...
Ryžové placky s kimchi a čedarom
Tieto placky sú skvelým receptom, keď vám zvýši uvarená ryža z predošlého dňa.
Ceviche de pescado
Peruánska špecialita, ktorá sa môže javiť, že je len pre odvážnych, ale to je...
Sójová polievka s klobásou
Sója je strukovina plná bielkovín. Dá sa použiť na všetky spôsoby ako ostatné strukoviny. Čo...
Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....
Filety z tresky s čerstvým bazalkovým pestom
Kúsok ryby bude neodolateľný s čerstvým bazalkovým pestom.
Hroznový koláč z pizzového cesta
Koláč alebo sladká pizza? Nech túto dobrotu z hotového pizzového cesta nazveme akokoľvek, doma sa po...
Kura na bylinkovom chutney
V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, ...
Domáci vanilkový cukor
V tejto časti škola varenia a pečenia si ukážeme, ako jednoducho pripraviť voňavý domáci vanilkový cukor....
Polievka z červenej šošovice
Šošovicu preberieme a prepláchneme. Do veľkého hrnca vložíme umytú šošovicu spolu s na kocky nakrájaným zemiakom,...
Fazuľkový šalát s lahôdkovým tofu
Väčšina ľudí považuje tofu za potravinu pre vegetariánov a vegánov. Ale nezatracujte ho, aj keď ste vyznávačmi mäsa....
Karfiol so strúhankou alebo s kakaom
Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes....
Zajačia paštéta v domácom lístkovom ceste
Paštéta pečená v krehkom ceste ako výborný koláč je výsadou francúzskej kuchyne. Ponúkame vám vynikajúcu verziu...
Rezance s paradajkami a hrebenatkou
Hrebenatka jakubovská, vegetárián mora, má mäso s jemnou lieskovoorieškovou chuťou....
Kváskové palacinky
Nápad, ako využiť nadbytočný kvások som našla na FB v jednej kváskovacej skupine.
Žĺtkové rezy
Cesto: Maslo vyšľaháme s cukrom do hladka. Pridáme múku a mleté orechy. Zmiešame dokopy...
Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou
Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.
Domáce zapekanky
Jemnú salámu nastrúham na hrubšom strúhadle, prípadne nakrájam na tenké menšie pásiky.