Foto: janita107
Mala som obrovskú chuť na cheesecake...milujem všetky jeho možné variácie, ale keďže som mala v chladničke veľa bieleho jogurtu, skúsila som zaexperimentovať...a výsledok? Šťavnaté, Zobraziť celý popisMala som obrovskú chuť na cheesecake...milujem všetky jeho možné variácie, ale keďže som mala v chladničke veľa bieleho jogurtu, skúsila som zaexperimentovať...a výsledok? Šťavnaté, chutné a voňavé mini jogurtové "muffinky."
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
300 g |
|
50 g |
|
1 polievková lyžica |
|
100 g (alebo med) |
|
1 hrnček |
|
korpus: | |
180 g (alebo aj iné) |
|
80 g (alebo kokosový olej) |
|
6 ks |
|
Postup
-
1
Sušienky spolu s rozpusteným maslom/olejom a datľami rozmixujeme a vtlačíme do silikónových alebo iných muffinkových formičiek (Cca 0,5-1cm hrúbka)
-
2
Poriadne vyšľaháme vajcia s cukrom/medom, do zmesi postupne zamiešame jogurt, lyžicu malinového pudingu, strúhaný kokos a nakoniec maliny. Hotovú zmes nalejeme do formičiek na keksový korpus a pečieme cca 25 min. na 180 stupňoch.
-
3
Yogurt cakes necháme vychladnúť, vložíme na pár hodín do chladničky....a potom už len vydržať (ak sa podarí) a pokojne vychutnávať... ;) Sú naozaj šťavnaté, chutné a korpus sa nemrví ani po odlepení košíčka... Namiesto malín môžte použiť iné ovocie, napríklad jahody, čučoriedky, ríbezle...
Diskusia k receptu