Šťavnaté malinové mini yogurt-cakes

janita107 - bez fotkyjanita107, 19. apríla 2015
Šťavnaté malinové mini yogurt-cakes
Foto: janita107

Mala som obrovskú chuť na cheesecake...milujem všetky jeho možné variácie, ale keďže som mala v chladničke veľa bieleho jogurtu, skúsila som zaexperimentovať...a výsledok? Šťavnaté, Zobraziť celý popisMala som obrovskú chuť na cheesecake...milujem všetky jeho možné variácie, ale keďže som mala v chladničke veľa bieleho jogurtu, skúsila som zaexperimentovať...a výsledok? Šťavnaté, chutné a voňavé mini jogurtové "muffinky."

15
porcií
15-20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
300 g
50 g
1 polievková lyžica
100 g (alebo med)
1 hrnček
korpus:
180 g (alebo aj iné)
80 g (alebo kokosový olej)
6 ks




Postup

  1. 1

    Sušienky spolu s rozpusteným maslom/olejom a datľami rozmixujeme a vtlačíme do silikónových alebo iných muffinkových formičiek (Cca 0,5-1cm hrúbka)

    Šťavnaté malinové mini yogurt-cakes - obrázok 1
  2. 2

    Poriadne vyšľaháme vajcia s cukrom/medom, do zmesi postupne zamiešame jogurt, lyžicu malinového pudingu, strúhaný kokos a nakoniec maliny. Hotovú zmes nalejeme do formičiek na keksový korpus a pečieme cca 25 min. na 180 stupňoch.

    Šťavnaté malinové mini yogurt-cakes - obrázok 2
  3. 3

    Yogurt cakes necháme vychladnúť, vložíme na pár hodín do chladničky....a potom už len vydržať (ak sa podarí) a pokojne vychutnávať... ;) Sú naozaj šťavnaté, chutné a korpus sa nemrví ani po odlepení košíčka... Namiesto malín môžte použiť iné ovocie, napríklad jahody, čučoriedky, ríbezle...

    Šťavnaté malinové mini yogurt-cakes - obrázok 3

Diskusia k receptu

dvorka
Narobila si mi chute, recept ukladám, ale prečo yogurt-cakes, keď v slovenčine máme krásny výraz: jogurtové koláčiky?
janita107
ved ani cheesecake nevoláme syrový koláč :)) ... tak preto som to nazvala yougurt cakes, keďže namiesto syru je tam ten jogurt....ale na názve nezáleží, dôležité je "obsah"