![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády
V kalendári 2023 - 30. týždeň, ma zaujal recept - morčacie prsia v orientálnej marináde. Inšpirovaný predstavou chutného mäsa, som sa rozhodol pre repete....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Broskyňové clafoutis
Správne dozreté broskyne sú pochúťkou horúcich letných dní, rovnako dobré sú však aj v koláči.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lieskovcovo–hubová plnka
Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo rozpustíme vo väčšej panvici a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jemná polievka so sladkými zemiakmi a s koriandrom
Moja gurmánska závislosť je varecháčskej verejnosti dobre známa už druhé desaťročie. Dnes sa Vám priznávam aj ku mojej druhej „neresti“, ktorou sú polievky....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čili cibuľky s ananásom
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme olúpané celé cibule a opečieme ich. V miske zmiešame čili,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čokoládová pena s pomarančovým čatní
Smotanu na šľahanie spolu s metličkami, ktorými ju budeme šľahať, dáme do mrazničky. Bude tam...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bábovka z Lovčice
Aj ja pridávam recept , myslím, že je starý asi 40 rokov, lebo moja mama túto bábovku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepková palacinková torta
Kto by nemal rád palacinky? Vrstvy nadýchaných palaciniek si môžete naplniť vaším obľúbeným sirupom, ovocím, orieškami, šľahačkou - čím len chcete....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bulharská studená polievka tarator
Je to veľmi dobré osvieženie v týchto horúcich dňoch. Ja ju takto robím a chutí nám...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obrátený koláč z krehkého cesta s hruškami
Hrušky a karamel, to je skvelá kombinácia, ktorú sme ešte doplnili chrumkavými orechmi.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pasírovaná cibuľnačka so šampiňónmi
Cibuľu olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme. Potom ju zaprášime hladkou múkou a chvíľku restujeme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makovo-citrónový závin z lístkového cesta
Tento recept vznikol spôsobom čo chladnička dala :-)...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové koláčiky s vanilkovým krémom a ríbezľami
Leto je v plnom prúde a my sa nevieme nabažiť koláčikov s čerstvým ovocím....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrové krekry so šunkou a s tapenádou
Zo studeného masla, múky, postrúhaného syra a vaječného žĺtka vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Turecká jogurtová polievka / Yayla çorbası
Výborná a veľmi jednoduchá polievka z tureckej kuchyne, ktorú máte hotovú za pár minút! Táto polievka...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cookies-ky
Maslo vymiešame s kryštálovým a vanilkovým. Pridáme vajcie, mlieko a múku zmiešanú s práškom do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybie krokety
Najskôr na mlynčeku zomelieme rybie a bravčové mäso. Následne ho zomelieme ešte raz, ale už...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahodové trifle s granolou
Tento vrstvený pohár môžete pripraviť nielen z jahôd, skvelý bude s akýmkoľvek ovocím.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ananásové ragú s pečenou krevetkou
Nasekaný ananás premiešame s troškou restovaných mandlí, pridáme čili a mätu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makový pampúch plnený jahodovou penou
Milujem jedlá , ako od starej mamy’. Vždy je v nich dokonalá chuť aj popri skromnosti v surovinách...