Hokus-pokus

forneta - fotkaforneta, 4. januára 2010

nie je to síce taká zábava ako to znie a ani váš zubár nebude 2x nadšený :D

Suroviny

100 g
4 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    do kastróla dáme cukor a sirup a miešame.

  2. 2

    Kastról dáme na oheň a zmes necháme rozpustiť, kým nepripomína bublajúci javorový sirup. (trvá to cca. 3 minúty) NESMIEME MIEŠAŤ!!!

  3. 3

    Zložíme z ohňa, vmiešame sódu a sledujeme, ako zmes mení na ľahkú svetlozlatú hmotu. Vylejeme ihneď na vymastený alobal alebo pergamenový papier.

  4. 4

    Necháme stuhnúť a potom udrieme do studenej vody, aby sa roztrieštila na množstvo malých kúskov.

Diskusia k receptu

nyja
A čo s tým potom? Na čo sa to hodí?
forneta
ma jedenie wed som tham napisala, ze to su ako cukriky
velgy
K tomuto receptu nemám slov. V prvom momente som si myslela, že je to žart. Veľmi som sa pobavila, ale Forneta to myslela určite vážne. Ako vyzerá kuchyňa na konci tohoto hokusu-pokusu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia