Apple pie alias jablkový koláčik

feva - fotkafeva, 14. februára 2012
40 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g preosiata.
150 g ,palmarin
4 PL studená
plnka:
500 g osupane
150 g
100 g
 na vymastenie plechu
  rozslahane s lyzicou vody na potretie




Postup

  1. 1

    Najprv si zmiešame muku s maslom .Po dôkladnom spracovaní pridáme vodu, cesto zabalíme do fólie a necháme stať v chladničke 15-30minut .Medzi tým si očistíme jablka a nastrúhame na strúhadle (jablka môžete pokrájať aj na kocky)a vytlačíme z nich trochu šťaví ak sú veľmi šťavnaté pridáme k nim práškový cukor a zamiešame rozpustime maslo na miernom ohni pomalí a pridáme k nemu jablka a miešame zhruba 5 minút .Potom pridáme k jablkovej zmesi čučoriedky a počkáme ešte 2-3 minútky . Odstavíme a necháme vychladnúť .Zatiaľ si vyberieme cesto z chladničky rozdelíme na 2 polovice a vyvaľkáme .Vymastime si formu maslom a vyložíme ju cestom a vložíme ešte na chvíľu do ľadničky . Po zhruba 10 minútach do nej vložíme ovocnú zmes a prikryjeme druhou časťou cesta .V strede som urobila krížik a na bokoch par čiar cez čo unikať para pri pečení a nakoniec stačí potrieť rozšľahaním vajíčkom a piecť zhruba 30-40 minút .

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia