príprava
na 170 °C
Suroviny
300 g preosiata. |
|
150 g ,palmarin |
|
4 PL studená |
|
plnka: | |
500 g osupane |
|
150 g |
|
100 g |
|
na vymastenie plechu |
|
rozslahane s lyzicou vody na potretie |
|
Postup
-
1
Najprv si zmiešame muku s maslom .Po dôkladnom spracovaní pridáme vodu, cesto zabalíme do fólie a necháme stať v chladničke 15-30minut .Medzi tým si očistíme jablka a nastrúhame na strúhadle (jablka môžete pokrájať aj na kocky)a vytlačíme z nich trochu šťaví ak sú veľmi šťavnaté pridáme k nim práškový cukor a zamiešame rozpustime maslo na miernom ohni pomalí a pridáme k nemu jablka a miešame zhruba 5 minút .Potom pridáme k jablkovej zmesi čučoriedky a počkáme ešte 2-3 minútky . Odstavíme a necháme vychladnúť .Zatiaľ si vyberieme cesto z chladničky rozdelíme na 2 polovice a vyvaľkáme .Vymastime si formu maslom a vyložíme ju cestom a vložíme ešte na chvíľu do ľadničky . Po zhruba 10 minútach do nej vložíme ovocnú zmes a prikryjeme druhou časťou cesta .V strede som urobila krížik a na bokoch par čiar cez čo unikať para pri pečení a nakoniec stačí potrieť rozšľahaním vajíčkom a piecť zhruba 30-40 minút .
Diskusia k receptu