Foto: brambora
Keďže som doma mala otvorené višne a vanilkový tvaroh, tak som sa rozhodla, že upečiem takéto maffinky. Dá sa to upiecť aj ako klasický Zobraziť celý popisKeďže som doma mala otvorené višne a vanilkový tvaroh, tak som sa rozhodla, že upečiem takéto maffinky. Dá sa to upiecť aj ako klasický koláč na menšom plechu, ale potom už ten tvaroh asi nie je kde dať. :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
3 lyžice |
|
100 ml |
|
100 g (marhule, brusnice) |
|
150 g |
|
1 ks |
|
2 ks (malá) |
|
80 ml |
|
100 g |
|
|
|
250 ml |
|
1 bal |
|
1 lyžička |
|
z 1 citróna |
|
Postup
-
1
Mak zalejeme vlažným mliekom a necháme napučať. Sušené ovocie si umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky.
- 2
Do menšej misky si preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, sódu bikarbónu a pokrájané sušené ovocie.
- 3
Vo väčšej miske zmiešame jogurt, mak s mliekom, vajce, cukor, olej, ošúpanú a nahrubo nastrúhanú hrušku a citrónovú kôru z jedného citróna. Dobre premiešame.
- 4
K tejto mokrej zmesi pridáme suchú zmes a jemne premiešame. Vznikne nám také polotuhé cesto.
- 5
Pripravíme si formy na maffiny a zapneme si rúru na 180 C.
- 6
Do pripravených formičiek dáme asi kopcovitú lyžicu cesta, na to lyžičku vanilkového tvarohu (Lidl), višňu a prikryjeme ďalšou lyžicou cesta.
- 7
Dáme piecť na 25 minút pri 180 C. Krásne tam cítiť tú citrónovú kôru. Upečené sa môžu posypať práškovým cukrom. Vyšlo mi 20 ks.
- 2
i keď maku sa mi žiada ešte viac, možno ak dám menej oleja, alebo namiesto oleja znovu avokádo - ale to už by bolo zasa niečo iné----