Mrkvové taštičky starej mamy

moma007 - bez fotkymoma007, 21. februára 2016

Tieto taštičky mám veľmi rada. Robieva ich moja starká a sú naozaj chutné a zdravé. Dúfam, že budú chutiť

40 koláčikov
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
1 bal.
250 g
 štipka
1 ks




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame najemno postrúhanú mrkvu, heru, múku, kyp. prášok, vajíčko a štipku soli. Vymiesime cesto a necháme odpočinúť.

  2. 2

    Vymiesené cesto rozvaľkáme. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme vykrojíme kolieska a naplníme lekvárom- najlepšie slivkovým. Taštičky dôkladne zlepíme aby nám lekvár nevytiekol. Aby bol chutnejší, môžete pridať aj za hrsť pomletých orechov.

  3. 3

    Dáme zapiecť a čakáme. Po vytiahnutí z rúry obalíme v práškovom cukri a necháme vychladnúť. Najlepšie je nechať ich odstáť do druhého dňa. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Iste dobré, ale nie je doplnený postup, nestačí len vykrojiť koliečka a natrieť ich, to nie sú taštičky, lekvár by asi stiekol......ale ochutnala by som......
anika62
aj ja ich robievam ale pohrubu muku, stary a velmi velmi dobry recept
ecika
Ja ich robievam podľa receptu mojej mamičky,ale tam vajce netreba,po upečení vyzerajú ako by tam aj tak bolo veľa vajec.Keď cesto nakrájam na štvorčeky a po naplnení lekvárom-najlepšie slivkový ich po okrajoch potlačím vidličkou,ako pirohy.Sú super a keď ich pečiem každý čo ochutná pýta recept.Ja dávam 300g polohr.húky,300g mrkvy,300g hery,1 prášok do pečiva a slivkový lekvár.Po upečení posypem pr.cukrom,suprové:)