Husacie stehno s cibuľovým čatní a batatovou omáčkou
Husacie stehná očistíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. Na panvici ich opečieme, potom poukladáme do plechu, ...
Bezlaktózová vajíčková nátierka
Vajcia uvarte natvrdo, osupte a oddelte zltky od bielkov. Do misy so zltkami pridajte majonezu,...
Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...
Hubový olovrant
Chutný, ľahký , nenáročný na prípravu. Najradšej ho pripravujem vtedy, keď už máme mäsa vyše hlavy.
Nátierka Wellington
Jablká ošúpeme, nastrúhame nahrubo a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Ananás necháme odkvapkať a...
Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste
Cviklovo-mandľová krusta: Osolenú cviklu v šupke v alobale dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C na 45...
Citrónovo-kokosové cupcakes
Nie som veľký fanúšik citrónových koláčikov či sladkostí, ale tento recept som si vymyslela kvôli jednej...
Vrstvený dezert z vianočného pečiva
Ak vám doma zvýšilo veľa vianočného pečiva a už nemáte toľko nadšených maškrtníkov, ktorí by sa...
Čerešnový trhanec
V sladkej smotane , alebo mlieku rozšlaháme žľtky, cukor sol, a múku. Z bielkou ušlaháme tuhý sneh...
Čokoládové suflé
Najskôr si rozpustíme čokoládu, ku ktorej pridám trochu masla a necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme vajíčka...
Pečená bravčová panenka v slanine
Ak použijete kvalitnú bravčovú panenku, výsledok bude dokonalý.
Kysnutá radosť s mrkvovou náplňou
Z múky, masla, 200 g cukru, droždia, mlieka, masti, soli a...
Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme...
Voňavé krídelká s arašidovým dipom
Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú...
Francúzsky toast s tofu a ovocím
Tofu nakrájame a spolu s mliekom, cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou rozmixujeme v kuchynskom robote....
Cviklová polievka alebo boršč nastudeno
Najmä v lete veľmi osviežujúci spôsob, ako podávať boršč. V Lotyšsku je veľmi obľúbené...
Deduškové záviny
Zo surovin vypracujeme pruzne cesto a natenko ho vyvalkame . Naplnime ho kapustou, osmazenou slaninkou, posypeme solou,...
Slaný koláč s bryndzou a jablkami
Kuchára Michala Kardoša najviac baví pretvárať klasické známe jedlá, ktoré novým spôsobom prípravy či pridanými surovinami...
Cestovinový šalát bez lepku so špargľou a s bazalkovým pestom
Poďme si na privítanie slnečných dní spraviť tento chutný bezlepkový cestovinový šalát....
Jablkové rezy z tvarohového cesta
Recept mám zo staršieho čísla časopisu Život a u nás je obľúbený, preto si ho...
Orechové kurča v bazalkovej omáčke
Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a potrieme korením. Osmažíme z...
Jeseter so špenátovým pyré, zemiakovým gratinom a s parmezánovými čipsami
Rybu umyjeme, osušíme a narežeme na porcie. Potom ju osolíme, okoreníme a trochu potrieme...
Zelerové lievance
Primiešame múku, najemno postrúhaný zeler a na drobno posekané huby. Z cesta sformujeme lievance, ...
Calzone so salámou a plesňovým syrom
Vynikajúca plnená preložená pizza, určite odporúčam:)
Vianočná krémová hríbová polievka
Tento recept je veľmi jednoduchý a polievka mi veľmi chuti. Za to vďačím mojej ex-svokre.
Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...